Menu

Restaurace Panská v Bechyni

31. 01. 2019

Restaurace má od letošního roku nové nájemce, Romana Nováka a Jána Žišku. Po krátké zimní přestávce budou dveře restaurace Panská otevřeny ve čtvrtek 14. února 2019, právě včas na vaší valentýnskou večeři. Ambicí obou mladých pánů je vrátit Bechyňákům oblíbenou restauraci a zpříjemnit pobyt v Bechyni hotelovým hostům i výletníkům. Ať mohou místní bez obav doporučit Panskou jako kvalitní a pohodovou restauraci, kde vaří skvěle, za férové ceny a každý́ si zde vybere to své. Jestliže budete mít chuť na smažák či si budete chtít objednat vynikající slavnostní menu, Roman v kuchyni vytvoří gastronomický zážitek a Ján zajistí dokonalý servis.  Jednou z hlavních změn bude, že Pánové obnoví na Panské tradici poledního menu. Ján a Roman se budou starat hlavně o to, abyste z Panské odcházeli maximálně spokojeni, a nabídnou vám klidnou a rodinnou atmosféru restaurace Panská.

1_rest

Příběh Romana a Jána
Dělat něco srdcem jinak, podle vlastních gastronomických snů, to je společná myšlenka dvou kamarádů, které potkáte při návštěvě restaurace Panská. „Naše představy se začaly jasně utvářet při získávání gastronomických zkušeností v zahraničí. Ať to bylo Německo, Švýcarsko, Rakousko v různých restauračních a hotelových provozech, na různých postech, vždy jsme se přesvědčovali, že jídlo může být víc než jen nutná potřeba pro přežití. Pro nás je důležité zvyšovat zájem veřejnosti o kvalitní jídlo připravované z kvalitních surovin. Chceme, abyste ochutnali a nezapomněli. To je naše vize a cíl, které chceme našim hostům denně dokazovat tím, že umíme nabídnout nejen kvalitní denní menu, ale také zážitkovou gastronomii. Umíme připravit hostinu na míru stejně dobře jako pro firemní akci či stylovou svatbu. Naše restaurace Panská nemá žádný limit, takže si u nás pochutnáte na české i mezinárodní kuchyni připravované z kvalitních surovin. Zakládáme si na čerstvosti a pestrosti jídel, jejichž nabídku podle sezóny obměňujeme. Naše kuchyň je nápaditá, smyslná a drzá. Jídlo bereme hlavně jako součást životního stylu, zábavu a radost. Věříme, že se u nás budete cítit příjemně a vychutnáte si svůj talíř dle vašich představ i očekávání,“ říkají Roman a Ján.


Roman Novák
Vyučil jsem se kuchařem, ale po studiu a vojenské službě jsem začínal v Jindřichově Hradci v Hotelu Concertino jako číšník. Jednoho dne jsem se sbalil a odešel do Německa. Bez jazyka, za penězi a jenom na půl roku. Nakonec z toho bylo několik let. Ze začátku to bylo samé: podrž, přines, šestnáct hodin denně s pár dní volna do měsíce. Jenomže jsem měl velké štěstí na lidi a chuť se něco naučit a oni mi otevřeli kuchařskou bránu. Začínal jsem ve Forsthaus Wörnbrunn se špičkovou bavorskou kuchyní, s mistrem světa v cukrářství. Pak to byla restaurace Alfons Schubeck a nebo Trattorria La Bruschetta, kde jsem již byl jako šéfkuchař. V Mnichově jsem vařil jako i privátní kuchař. Následovalo stěhovaní do Svýcarska, Zurich Zoo.ch, Winterthur Sporrer.ch a Restaurant Liliethal. Následně přes bavorský les v hotelu Bodenmaiserhof do Rakouska Golfresort Haugschlag, Goldene Stern, Gastwirtschaft Ambrozy až do restaurace Panská v Bechyni.

Ján Žiška
Původem jsem ze Slovenska a tam také začalo moje studium na obchodní hotelové škole v Liptovském Mikuláši jako kuchař-číšník. Po škole se naskytla možnost zahraniční praxe v Hotelu Renesance v Praze a Slovenská koliba v Berlíně v Německu. Po praxi jsem se vrátil zpět na Slovensko a v Hotelu Permon jsem začal pracovat jako kuchař studené kuchyně. Vždy mě to, ale lákalo jít do zahraničí a vidět, jak se dělá gastronomie v jiné zemi a nasbírat zkušenosti. Odjel jsem do Rakouska a pracoval jako kuchař v tyrolském Gasthof Lendwirt, Gutshof Hotel Zillertal, Hotel Neuwirt a pak jako číšník, Golfresort Haugschlag, Hotel Reitlwirt, Restaurace Mauererwirt. No a teď jsem v Bechyni a je to výzva.
Připravila Nicole Šťávová.

www.zamek-bechyne.cz
www.resort-bechyne.cz
www.hotelpanska.cz

 



Archiv