Menu

Kultura během korony 1. část

05. 11. 2020

Středočeská kulturní zařízení se přizpůsobují nové situaci a snaží se, i přes všechna úskalí, zůstat v kontaktu se svými návštěvníky. Virtuální svět nabízí neotřelý způsob, jak se kulturně obohatit on-line. Středočeská centrála cestovního ruchu přináší první tipy, které stojí za zhlédnutí.

Muzeum Mladoboleslavska
Muzeum Mladoboleslavska si připravilo prohlídky s odborným komentářem. Každý týden prochází ulicemi města a sledují proměny jednotlivých zákoutí Mladé Boleslavi prostřednictvím dobových maleb, kreseb či fotografií, a to zhruba od konce 18. století do současnosti. Jednotlivé díly cyklu si můžete prohlédnout na facebookovém profilu nebo na muzejním youtube kanále.

Muzeum také v současné době vytváří jednotlivé pořady, kde Vám kurátoři muzejních sbírek, své svěřené a milované poklady, uchovávané za mohutnými hradními zdmi v Mladé Boleslavi a nejen tam, představí. Jako první se seznámíte se sbírkou zbraní a těšit se můžete také na sbírku vyznamenání, lidového oděvu a další.

Hornické muzeum Příbram
Hornické muzeum Příbram je sice v souvislosti s pandemií koronaviru uzavřeno veřejnosti, se svými příznivci však zůstává i nadále v kontaktu. Na jeho internetových stránkách jsou mimo jiné ke zhlédnutí televizní pořady, díky nimž se mohou diváci do muzea alespoň na dálku vydat – například epizoda oblíbeného seriálu s názvem Podzemní Čechy věnovaná příbramskému stříbrorudnému hornictví, v níž podzemím březohorských dolů i expozicemi muzea provází známý geolog, klimatolog a spisovatel Václav Cílek. Muzeum dále zpřístupnilo online výstavu s názvem 17. listopad 1939 a 1989 na Příbramsku formou videí s bohatou fotodokumentací, vznikl také krátký poutavý film věnovaný Dušičkám na počátku 20. století.  Další zajímavý obsah se připravuje a v nadcházejících dnech a týdnech bude průběžně zveřejňován na internetových a facebookových stránkách muzea.

Zavzpomínat na výročí 800 let města Příbram, které se slavilo v roce 2016 můžete prostřednictvím pořadu Toulavá kamera, jehož tvůrci do města i muzea při této slavností události zavítal.
Připravila Linda Dlouhá.

www.muzeum-pribram.cz
www.muzeummb.cz
www.strednicechy.cz
www.centralbohemia.cz
#VisitCentralBohemia
www.facebook.com/centralbohemia/



Související články


Hotelnictví Z domova

Víc jak 20 milionů hostů v Česku přenocovalo v hromadných ubytovacích zařízeních

Obliba České republiky rostla významně i v roce 2017, kdy hranice vykázaného počtu hostů přesáhla poprvé v historii 20 milionů...

08. 02. 2018

číst dál


Z domova Lázeňství

Desátý ročník soutěže EDEN zná své finalisty

Jedinečný projekt Evropské komise EDEN (European destinations of Excellence) má za cíl zviditelňovat méně známé turistické destinace, a...

29. 08. 2019

číst dál


Archiv