Menu

Třetí sezonu Šumavských podcastů otevře díl o historii sklářství

10. 11. 2023

Začalo to vlky, následovalo dalších 23 zajímavých témat včetně povídání se známým průvodcem, o historii nebo o triatlonovém závodu Xterra. A nyní Šumavské podcasty vstoupí již do své třetí sezony a znovu mají pro své posluchače atraktivní náměty. Turistická oblast Šumavsko kromě toho zve i na veřejné besedy ve vimperském Café Mráz, kde je již známý program na několik měsíců dopředu.

Šumavu je nejlepší zažít, o tom žádná. Ale ne vždy taková možnost je. I proto destinační společnost PRO Šumavsko, z.s. chystá svým fanouškům každý měsíc podcast se zajímavým hostem, který má vždy co říct k tématům z oblasti. Rostoucí počet posluchačů potvrzuje, že lidi povídání o šumavských motivech baví. A to ať o těch aktuálních, historických, sportovních, ale i těch s opravdu vzácnými hosty, kteří právem mohou tvrdit, že jsou na Šumavě doma.

„Jsme moc rádi, jak se podcasty uchytily. V listopadu vstupujeme do třetí sezony a stále nás napadají další témata, která chceme představit. Nový ročník zahájíme něčím, na co se sama těším, a to bude historie sklářství na Šumavě. Potvrzuje se nám, že podcasty působí na posluchače i jako motivace k dalšímu objevování a cestování,“ uvádí produktová manažerka turistické oblasti Marie Korousová.

O rok mladší než podcasty jsou veřejné besedy o Šumavě. U nich se chystá novinka, a to dlouhodobý plán témat na několik měsíců dopředu, aby se účastníci mohli předem těšit a připravit. Živé povídání s hosty se chystá třeba o tradicích na staré Šumavě, vánočních svátcích, sklářství, Karlu Klostermannovi a 25letém výročí jeho spolku. Dorazit by však měl i Petr Šmíd, nový kastelán renesančního zámku Kratochvíle, který po dlouhých 37 letech nahradil ve funkci Vojtěcha Troupa.




Další hosté jsou v jednání. Co se nemění, to je místo. Dějištěm bude tradičně Café Mráz ve Vimperku. „Novinkou v pořadu besed bude cestovatelská přednáška Romana Žaloudka. Všechny díly si zájemci mohou poslechnout na podcastových platformách a na Youtube kanálu destinačního managementu PRO Šumavsko, z.s.,“ přibližuje Marie Korousová.







Šumavsko zveřejnilo ještě jednu zajímavou novinku. Tou je nabídka vzdělávacích programů pro děti od mateřských škol až po střední školy. Vybírat je možné z trojice programů – Návrat vlků do šumavské přírody, Kdo žije v šumavském lese či Ochrana přírody a průvodcování v NP Šumava. Vždy se jedná o interaktivní program environmentální výchovy s odborným lektorem na dvě vyučovací hodiny s přestávkou a s tím, že vše je přizpůsobené věku dětí. Na závěr si účastníci sami vyzkouší vlastní kreativní aktivitu vztaženou k danému tématu. Více informací o programech poskytuje a objednávky přijímá produktová manažerka.
Připravila Jana Píchová.

www.jiznicechy.cz/sumavsko
www.sumavsko.cz
www.facebook.com/prosumavsko
www.dovolena.jiznicechy.cz
www.jiznicechy.cz
www.jccr.cz



Archiv