Menu

Terapie mrazem

16. 01. 2022

Mráz má kouzelnou moc, snižuje únavu a psychické vypětí! Blahodárný účinek mrazu při kryoterapii si můžete vyzkoušet na vlastní kůži, která vám za mínusové hodnoty ještě poděkuje!

Opakovaným, dvou až tří minutovým pobytem v kryokomoře, kde se teplota pohybuje kolem mínus sto dvaceti stupňů, dochází k masivnímu zvýšení prokrvení kůže, podkoží a svalů, ke zrychlení metabolismu a odplavení toxinů. Organismus poté začne produkovat řadu účinných látek, jako jsou například endorfiny, známé jako hormony štěstí,“ říká o kryoterapii MUDr. Jindřich Maršík, vedoucí lékař Lázní Jáchymov a.s., které kryoterapii využívají v léčebných i wellness pobytech.


Mráz pomáhá i při hojení
Pouze lokální terapii mrazem můžete naopak zažít v Lázních Luhačovice a.s., kde se provádí ochlazování pouze konkrétních částí těla. Aktivně se využívá při léčbě čerstvých úrazů nebo ve stavech po operacích, kdy pomáhá od bolestí a urychluje hojivé procesy. „Zlomeniny, vymknuté klouby, pohmožděniny, ale i tržné rány, popáleniny, revmatická a degenerativní onemocnění kloubů…to jsou namátkou příklady poranění a nemocí, při jejichž léčbě využíváme proud studeného vzduchu o teplotě mínus třicet stupňů, který nasměrujeme přímo na postižené místo, které musí být osušeno etanolem. Průměrný čas procedury je 20 až 40 minut a u čerstvých zranění i déle. Při akutním postižení doporučuji pro větší účinek co nejčasnější zahájení terapie,“ říká o lokální kryoterapii hlavní lékař Lázní Luhačovice a.s. MUDr. Jiří Hnátek. Síla mrazu je prostě léčivá terapie pod lázeňským dozorem a stojí za to ji vyzkoušet.
Připravila Martina Rychetská.

www.lazneluhacovice.cz
 



Související články


Lázeňství Z domova

Dopis Svazu léčebných lázní České republiky ke kritické situaci v léčebném lázeňství

Dopis je adresován na členy vlády České republiky. Svaz léčebných lázní České republiky se zároveň obrátil na zdravotní...

30. 03. 2020

číst dál


Vzdělávání Lázeňství

GEOMED 2019 – Peloidy, Fytoalexiny, Terpeny

V rámci pracovní skupiny GEOMED ukazujeme, jak užitečné je využívat léčivé síly přírody.

07. 05. 2019

číst dál


Nepřehlédněte


Doprava

Travel Service získal první Boeing 737 MAX

Letecká společnost Travel Service zařadila do své flotily první Boeing 737 MAX 8 a patří mezi první letecké společnosti na světě, které 737 MAX získaly.

02. 02. 2018

číst dál


Mice

CzechTourism představí novou veletržní expozici

Přehledné a jednoduché uspořádání, velkoformátové obrazy, atypické osvětlovací prostorové bannery, výrazné označení – to jsou hlavní atributy nové...

17. 01. 2019

číst dál


Archiv