Menu

Před odletem dvě a půl hodiny na letišti

06. 06. 2022

Počet odbavených cestujících se zvyšuje po celé Evropě. Jen mezi únorem a březnem vystoupal o 36 procent a meziročně jde o šestkrát vyšší počet. Ukazuje to průzkum sdružení evropských letišť ACI Europe. Také Letiště Praha čeká silná sezóna. Může docházet ke zdržení, a to i z důvodu časově náročnější kontroly jiných cestujících, kteří nejsou dostatečně na kontrolu připravení, nebo je nutné řešit přítomnost zakázaných předmětů.

„Po dvou letech nás čeká léto bez větších cestovních omezení, alespoň pokud jde o většinu evropských destinací. Přichází sezóna, která bude náročná na provozní a lidské kapacity, a to nejen na Letišti Praha, ale v celém segmentu letecké dopravy. Musíme se připravit na zátěž letištní infrastruktury, proto prosíme cestující, aby přišli na letiště dříve, u letů po Evropě 2,5 hodiny, u dálkových letů pak tři hodiny před odletem,“ žádá Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.

Letiště Praha také proto v lednu v této souvislosti spustilo náborovou kampaň, která se v největším objemu týká pracovníků bezpečnosti. Nejpotřebnější profese aktuálně stále zahrnují také pracovníky nakládky a vykládky letadel a obecně pracovníky ve službách zákazníků. Otevřené pozice jsou také pozice řidičů autobusů, hasičů a ostrahy letiště.

letite_praha_priprava_letu

„Rozhodli jsme se také pro edukativní kampaň, která cestujícím pomůže po dvouletém období pandemie s tím, co si zkontrolovat před cestou na letiště, jak se dostat na letiště a kde zaparkovat, nebo jak se připravit na hladký průběh bezpečnostní kontrolou. Kampaň budou doprovázet příspěvky na sociálních sítích a také edukační videa. Každý týden budou rady a tipy na našich webových stránkách, ale i v jednotlivých médiích,“ říká ředitelka komunikace Eva Krejčí.

Co si zkontrolovat či naplánovat ještě před cestou na letiště


Jak se dostat na letiště, a kde zaparkovat


Jak se snadno a rychle odbavit na let


Tipy, jak se připravit na bezpečnostní kontrolu


Jaké jsou možnosti při cestování s dětmi


Na koho se obrátím, když:

letiste_praha_pripravte_se_na_odlet
Další aktuální informace naleznete také na Twitteru Letiště Praha @PragueAirport.
Připravila Klára Divíšková.

https://twitter.com/pragueairport
www.letisteslavi85.cz
www.prg.aero



Archiv