Menu

Kuchaři z Přímky na Gastro-Makro v Přerově

21. 04. 2022

Vepřová panenka v bylinkové krustě s batátovým pyré, restovanou zeleninkou, to vše zdobené prachem z červené řepy. Petr Kubiš, žák 3. ročníku oboru Kuchař-číšník ze SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. opět předvedl, že vařit prostě umí!

„Kuchařská soutěž Gastro-Makro 2022 se uskutečnila 13. dubna v Přerově a zúčastnilo se jí 20 škol. Úkolem soutěžících bylo připravit hlavní chod, jehož základem měla být panenská svíčková. Mým želízkem v ohni byl Petr Kubiš, osvědčený to matador mnoha soutěží, můj svěřenec,“ prozradila Bc. Zuzana Sedláková, učitelka odborných předmětů. „V soutěži panovala dobrá nálada s všichni účastníci si užívali možnosti být po dlouhé době ve společnosti a porovnat své kuchařské síly. I přesto, že jsme nevyhráli, skončili jsme na výborné pozici v bronzové linii. Vůbec nám nevadilo, že jsme neskončili na předních pozicích, oba víme, že do toho Peťa dal vše a bojoval ze všech sil. Z mého pohledu musím říci, že si vedl opravdu výborně a v kuchyni se pohyboval se vší grácií! Obstát v tak vysoké konkurenci, to chce opravdu odvahu a hodně umět! Příští rok do toho půjdeme znovu, hlavu rozhodně nevěšíme!“

„Byl to den plný nových zážitků, zkušeností, ale také nervozity. Vše dopadlo skvěle, vydal jsem ze sebe ten nejlepší výkon, jaký jsem mohl, a i když to bohužel nestačilo na nejlepší umístění, jsem velmi vděčný za tuto novou zkušenost. Věřím, že nás to všechny posunulo o nějakou tu úroveň výš, a doufám, že budou další příležitosti, kdy budu mít zase možnost ukázat, jak se člověk díky takovýmto aktivitám posouvá dál a dál, výš a výš. Zároveň bych určitě velmi rád poděkoval naší paní mistrové Zuzaně Sedlákové, protože je to opravdu její velká zásluha, jak mě dokázala na tuhle soutěž připravit. Podařilo se jí i zklidnit mé nervy, prostě vydržela všechen ten stres, který nás všude doprovázel. A ještě nesmím zapomenout zmínit mou kamarádku Robču, ta nás po celou dobu podporovala a na soutěži doprovázela. Moc vám děkuji!“ doplnil Petr Kubiš, žák KČ3.A oboru Kuchař-číšník.
Připravily Zuzana Sedláková a Ludmila Karpíšková.

www.sousoszn.cz



Archiv