Menu

ERASMUS+, TŘÍMĚSÍČNÍ STÁŽ V MÁLAZE

09. 07. 2019

Dne 16.5.2019 jsme se vydaly na tří měsíčný pobyt do Málagy, před kterým jsme absolvovaly lekce španělského jazyka s Mgr. Janou Venhodovou, za což bychom ji chtěli poděkovat, že nám a přípravě věnovala spoustu času. Naše cesta začínala v 5 hodin, po setkání se s naším pedagogickým doprovodem (Mgr. Libor Hanzal a Mgr. Řeřuchová) před školou SOU a SOŠ Přímětická, Znojmo.

Naší cílovou první zastávkou bylo Letiště Václava Havla v Praze, kde nastaly první komplikace – zrušení letu do Belgie. Naštěstí p. ředitel s pí. Řeřuchovou telkou za nás vše vyřešili.

Po dlouhé době čekání nastupujeme do letadla společnosti Lufthansa a míříme do Frankfurtu, kde jsme čekali asi 2h na let do Málagy, opět jsme letěli společností Lufthansa.

Okolo 19 hod. jsme přistáli na letišti vjiž zmiňované Málaze, kde na nás čekala slovenská delegátka Zuzana Vancová, která nám zajistila se svým přítelem Franciskem odvoz do našeho bytu o velikosti asi  4+1.

Po malé informační schůzce nám byl připraven tapas (oblíbené konzumovaní pokrmů mladých lidí ve Španělsku).

Všichni jsme se vybalili a šli brzy spát, protože cestování je docela náročná a únavná činnost.

Druhý den nám pan ředitel představil Málagu, protože už pár studentů do této destinace vycestovalo.

Zhlédli jsme historické památky jako je zde římské divadlo a pevnost Alcazaba, kterou zde vybudovali Arabové asi v 11. století – Málaga je jedno z nejstarších a dochovaných měst na světě vůbec, její založení sahá až k době 800 př. n. l..

Následující den jsme zamířili k nejkrásnějšímu výhledu na Málagu a tím je vyhlídka Gibralfaro, ze které můžeme vidět např. Býčí arénu, Universitu ve tvaru lodi nebo také rozlehlý přístav.

V pondělí jsme šli obhlédnout svá pracoviště, holky z oboru Cestovní ruch vykonávají praxi v přístavu v půjčovně Segweyů, kde lidem nabízí tour kolem památek, doprovází návštěvníky při Tour a nebo zaučují zájemce, jak zacházet se Segweyem – tudíž bez dobrých jazykových zkušeností především z anglického jazyka by tuto práci vykonávat nemohly.

Děvčata z oboru Hotelnictví a turismu vypomáhají v restauraci La Reserva 12, kde se učí např. jak zpracovávat maso z ryb, očišťování a mnoho dalšího, co přímořská gastronomie nabízí.

Součástí našeho pobytu je i cestování po okolí. Naším prvním výletem byl národní park Caminito del Rey, což znamená Královská cesta. Tato trasa byla zpřístupněna až v roce 2007. Velice nás zaujal tento přírodní skvost tvořen různými vodopády a skalními útvary.

Těšíme se zde z každé minuty strávené v Málaze, poznáváme lidi z celého světa, se kterými se můžeme vylepšovat naše jazykové schopnosti.

''
Chtěly bychom moc poděkovat škole a panu řediteli za zprostředkování této nenahraditelné zkušenosti.
Připravila děvčata z Málagy: Lucie Horká, Kateřina Menšíková, Šárka Dubová, Silvie Sovová a Adéla Bohdanská.

www.sousoszn.cz

 

 



Archiv