Menu

German.Local.Culture. - tematická oblast Taste

18. 06. 2022

Gastronomie v Německu se svým hostům představuje jako rozmanitá, regionální a autentická: Více než polovina zahraničních turistů by si na své cestě do Německa ráda pochutnala na typických regionálních jídlech a nápojích. Kampaň German.Local.Culture. inspiruje potenciální cestovatele do Německa v tematické oblasti „Taste“ (gastronomie) se symbiózou řemeslné zručnosti, kulinářské dokonalosti a skutečné pohostinnosti.

To se odráží také ve způsobu, s jakým se restauratéři a hoteliéři vyrovnávají s nevšedními výzvami, které přináší pandemie Covid 19: Hygienická opatření, rozšiřování venkovního stravování a posezení s dostatečnými rozestupy jsou již přirozenou součástí konceptů služeb. Německá gastronomická rozmanitost sahá od návštěv u vinařů přes prohlídky s průvodcem v jednom z více než 1 500 regionálních pivovarů až po návštěvy jedné ze zhruba 300 restaurací s michelinskou hvězdou.


Mladá gastronomie: pohostinnost a láska k řemeslu

Vášeň pro řemeslo a láska k produktům - to, co pohání mnoho mladých restauratérů a kuchařů v Německu, to jejich hosté také ochutnají. Aktuální trendy zachycují tzv. „mladí divocí - Jungen Wilden“, kteří se snaží dostat na talíř překvapivé kombinace. Regionální produkty se potkávají s mezinárodními vlivy, řemeslné zpracování s jídlem typu street food. Výsledkem je moderní místní kuchyně založená na regionálnosti, udržitelnosti, kvalitě a pohostinnosti.


Nejlepší nabídka německých vín: vyškolení someliéři

Pokud se chcete ponořit do německého vinařského světa, můžete tak učinit ve vinařstvích přímo u vinic. Mnoho vinařů vítá hosty, kteří následně mohou vidět na vlastní oči, jak se sklízejí hrozny. Vyškolení someliéři pak rádi pomohou s výběrem vhodného vína a uspořádají pro Vás ochutnávky vín nebo semináře.  

Vinařství v Německu: tradiční a nekonvenční
Vinařská kultura se v Německu udržuje již od dob Keltů a Římanů: V dnešní době se jedná o více než 11 tisíc společností ve 13 německých vinařských oblastech. Svůj úkol řeší s velkou vášní a kreativitou – příkladem může být největší vinařská oblast Rheinhessen, kde mladá generace vinařů hledá při péči o vinohrady nové cesty s udržitelnými metodami, kterou jsou ohleduplné k přírodě. A s úspěchem: Jejich vína vyrobená bez průmyslových metod pravidelně získávají vysoká mezinárodní ocenění.

Nápady na výlety a cestovatelské příběhy

Birniges z Braniborska

Oblast Havelland je známá svými zámky a zahradami, kostely a kláštery. Ve vesnici Ribbeck se dodnes (téměř) vše točí kolem hrušně. Ovoce se zde zušlechťuje na speciality, jako je Havelská voda z hruškové šťávy a vína, "Eierbirne" (vaječný likér s vůní hrušek) nebo hruškovice Williams Christ.

Lipská pochoutka Leipziger Lerchen
Když byl v Lipsku v 19. století zakázán lov jedlých pěvců, vymysleli pekaři pro sváteční hostinu vegetariánskou alternativu. Leipziger Lerche se vyrábí z křehkého těsta, mandlí, ořechů a proužků marcipánu a dodnes ho najdete pouze v Lipsku.

Glückstädter Matjes
Už to nemůže být jemnější. Ať už klasická verze s cibulovými kroužky, nakrájenými jablky a okurkami nebo nová interpretace v kari-banánové omáčce nebo s bylinkovým dipem – filety z mladého sledě jsou opravdovou pochoutkou. A ti nejjemnější pocházejí z malého města Glückstadt na Dolním Labi.
Připravil Jan Pohaněl.

www.germany.travel 
www.germany.travel/en/campaign/german-local-culture/flavour.html



Archiv