Menu

CSAT rozšiřuje nabídku služeb údržby a parkování letadel

06. 10. 2020

Vzhledem k aktuální situaci v celém sektoru leteckého průmyslu se společnost Czech Airlines Technics (CSAT) rozhodla ve spolupráci se společností FlyTec Aviation Services rozšířit nabídku služeb údržby a parkování letadel na několika mezinárodních letištích v České republice a na Slovensku. Jedná o velmi zajímavý segment, který nyní dopravci, leasingové společnosti či výrobci letadel na trhu intenzivně poptávají. Kombinace balíčku služeb parkování letadel současně s poskytováním prvotřídního komplexního servisu představuje významnou konkurenční výhodu. Díky vzájemné spolupráci a zkušenostem tak mohou obě společnosti oslovit další potenciální zákazníky.

csat_hangars_prague_airport

„Z důvodu velké poptávky na trhu jsme se rozhodli naše služby rozšířit a ve spolupráci s FlyTec Aviation Services nabízíme zákazníkům z řad leteckých a leasingových společnosti, ale i přímo výrobců letadel, kompletní servis údržby a nově i parkování letadel na několika letištích v České republice i na Slovensku. Díky vzájemným synergiím a zkušenostem jim můžeme zároveň poskytnout technickou podporu, služby údržby, asistenci při lakování letadel a další služby specializovaných oddělení,“ uvedl Pavel Haleš, předseda představenstva Czech Airlines Technics.

Obě společnosti dokážou zákazníkům zajistit krátkodobé i dlouhodobé parkování letadel a další služby související s jejich údržbou na českých či slovenských mezinárodních letištích, která jsou vzhledem ke své lokalitě ideální volbou jak pro evropské, tak i mimoevropské zákazníky. Mezi tyto letiště se kromě Letiště Václava Havla Praha, kde je rovněž hlavní sídlo i technické zázemí hangárů Czech Airlines Technics, řadí například letiště v Košicích, v Ostravě, v Karlových Varech či v Brně. V případě plně využité kapacity volných parkovacích stání bude CSAT jednat o rozšíření služeb i na další letiště. Samotné parkování letadel se bude týkat různých typů letadel, ať už úzkotrupých, tak i těch široktrupých, vždy však záleží na daných rozměrech strojů a možnostech parkovacích stáních, která budou v daný okamžik na některém z letišť k dispozici.

„Naši vysoce kvalifikovaní mechanici a inženýři budou působit nejen v Praze, ale také na dalších letištích, kde mohou na letadlech provádět stanovené údržbové práce. V případě zájmu o provedení těžké údržby letadel na úzkotrupých letadlech typu Boeing 737, Airbus A430 Family či ATR 42/72 bude tento servis proveden přímo v hangáru v areálu pražského letiště, kde mohou zákazníci využít zároveň i dalšího technického zázemí,“ dodal Pavel

Na letadlech lze během doby parkování provádět pravidelné technické kontroly, včetně kontrol podvozků, různé modifikace, výměny náhradních dílů a další související činnosti. Týmy odborníků následně na letišti v Praze poskytují leasingovým společnostem a provozovatelům veškerou technickou podporu v segmentu těžké údržby, generálních oprav letadlových podvozků či oprav leteckých dílů a komponentů.

Czech Airlines Technics
je dceřinou společností skupiny Letiště Praha. Zaměřuje se zejména na opravy a údržbu letadel a letecké techniky na úrovni těžké údržby (Base Maintenance), traťové údržby (Line Maintenance), údržby letadlových celků (Components Maintenance), podpory provozovatelů (Engineering) a údržby letadlových podvozků (Landing Gear Maintenance). V roce 2018 také společnost vstoupila na trh s prodejem spotřebního materiálů, např. náhradních dílů na letadla, a následně pro své zákazníky spustila E-Commerce portál e-CSAT.com. Nad rámec běžné údržby patří do portfolia poskytovaných služeb CSAT například realizace různých modifikací a servisních bulletinů, strukturálních oprav, výměn motorů, výměn a oprav letadlových podvozků a jiných letadlových komponentů. Za zmínku rovněž stojí modifikace Split Scimitar Winglets na letounech Boeing 737NG, kterou CSAT provedla jako první v kontinentální Evropě, a Sharklets na letounech Airbus A320. Společnost má také zkušenosti s instalací satelitní antény, palubního Wi-Fi systému a modifikace kabiny „Spaceflex“.
Připravila Kateřina Pavlíková

www.csatechnics.com
LinkedIn



Související články


Doprava Z domova

Vltavský audit: Návratnost pěti miliard nutných investic je pět let

Návratnost zhruba pěti miliard korun, potřebných na dokončení stavebních akcí ke splavnění Vltavy po celém jejím toku, je pět let.

25. 05. 2019

číst dál


Doprava Ze světa

TAP slaví 15 let linky Praha – Lisabon

Portugalská letecká společnost TAP Air Portugal právě slaví 15 let existence své pravidelné přímé linky z Prahy do Lisabonu.

01. 06. 2019

číst dál


Archiv