Menu

Bed & Bike Prachatice

20. 04. 2021

Se spoluzakladatelkou Bed & Bike Prachatice Mgr. Hanou Slavíčkovou se potkáváme v kulisách malebného parku nedaleko Hospice sv. Jana N. Neumann v Prachaticích. Paní Slavíčková, je to přibližně rok, co začaly platit restrikce ohledně Covidové pandemie. Jaký to byl pro vás rok?
Smutný, protože nám, stejně jako všem ubytovacím zařízením, chybí ten nejdůležitější element, hosté. I nadále sice u nás bydlí účastníci pracovních cest, ale těch je jako šafránu. Tento stav nám dává hodně prostoru, zaměřit se na věci, které při běžném provozu těžko stíháme. Zdokonalujeme tak své účty na sociálních sítích a vymýšlíme, jak upgradovat náležitosti ubytování. Mimo jiné už proto, že jsme začínali tak, že jsme hostům chystali snídaně do jejich kuchyňských apartmánových ledniček. Teď, kdy není radno během jejich pobytu vstupovat do apartmánů (protože zdraví hostů a zaměstnanců je prioritou) to chceme dělat jinak. Takže vymýšlíme, jak nově hostům distribuovat snídaňové balíčky.


V předešlém rozhovoru pro e-Všudybyl jste zmínila, že nabízíte dvě cenové relace ubytování. Změnilo se v této věci něco?
Změnilo. V obou apartmánových domech poskytujeme už pouze plný servis. Apartmány provozujeme tři roky, během nichž výrazně narostl podíl opakovaných hostů. Trend, kdy nás naši budoucí hosté nacházeli na síti, protože si řekli: „Pojedeme někam na Prachaticko,“ už skoro vymizel. Teď, téměř každý, kdo jede do naší destinace, chce do Bed & Bike Prachatice.



Jak probíhá komunikace s hosty během jejich pobytu?
S ubytovacím voucherem e-mailem dostávají informace se všemi instrukcemi a plejádou možností vyžití. Během pobytu jsme jim k dispozici přes WhatsApp nebo SMS. Kdo chce, může zatelefonovat nebo mě hosté navštěvují v kanceláři, kde dodržujeme nařízená hygienické opatření, jako je nasazený respirátor a rozestup dva metry. Hostům do apartmánů během pobytu nevstupujeme, nicméně, každý den si mohou dopřát čerstvou kávu z kávovaru Nespreso a nebo čaj.

pokoj

Nedaleko od apartmánů provozujete pro ubytované hosty cyklopůjčovnu. Poskytuje své služby také veřejnosti?
Ano. Cyklopůjčovna, jejíž součástí už je i prodejna, změnila název na Best Bikes. Vytvořili jsme pro ni nový web, na kterém si zájemci mohou elektrokola, kola a koloběžky rezervovat. Rozšířili jsme i servis pro okolní ubytovatele. Zprvu to fungovalo tak, že jsme jim kola i dováželi. Nyní, respektive v době rozvolnění, protože už o nás dobře vědí, nám své hosty sami posílají.



Do vašeho portfolia spadá ještě Chalupa pod Libínem, a donesla se mi informace, že portfolio svých služeb budete rozšiřovat díky pozemku u řeky Blanice.
Chalupa pod Libínem se těší velké oblibě. Ubytuje se v ní až devět osob. Přes hlavní sezonu se pronajímá pouze na týden, mimo ni i na pět dní. Nachází se v malebné přírodě dvanáct kilometrů od Prachatic v malé vísce Sviňovice pod Libínem. Součástí chaty je kolárna. Kolem vede cyklotrasa. Lze po ní nádhernými šumavskými přírodními scenériemi vyrazit do okolí. Do Spálence, ke kostelíku Sv. Magdaleny, do Arnoštova, do Dolní nebo Horní Sněžné a dalších už zmizelých vesniček. O víkendu i do vojenského újezdu Boletice disponujícího překrásnými kouty přírody. Z nedaleké železniční stanice Zbytiny je možné se vydat vláčkem do Volar nebo až na konečnou do Nového Údolí pod hraniční hřeben Šumavy. Zejména chtějí-li se hosté projet podél unikátního Schwarzenberského kanálu po jedné z nejoblíbenějších českých cyklostezek.
A co se týče pozemku u řeky Blanice, budou to dva roky, co jsme ho koupili. Nachází se zhruba pět kilometrů od Prachatic, které tam kdysi měly městský letní tábor ROH, kam jezdily děti. Chatky, co byly součástí areálu, jsme rozdali, a zbyl úžasný pozemek. Ještě není zcela rozhodnuto, co se tam bude budovat. Uvažujeme o glampingu a stellplatzu, neboť se hodně rozmáhá trend karavanů. Určitě by to bylo zajímavé, jak pro naši firmu, tak pro hosty, kteří přijedou s karavanem a potřebují zázemí.



Asociace hotelů a restaurací České republiky v roce 2019 udělila Bed & Bike Prachatice svou prestižní cenu „Penzion roku“. Změnilo vám toto ocenění život?
Obchodně nám hodně pomáhá. Scan diplomu, který dokládá jeho udělení, figuruje na sociálních sítích a na našem webu. Ve svých objektech máme celkem 13 apartmánů. Asociací hotelů a restaurací České republiky jsou certifikovány jako tříhvězdičkový penzion superior. Co se týče vybavení apartmánů, jsou na úrovni pěti hvězd, ale o vyšší kategorii našeho ubytovacího zařízení jsme nežádali, protože už i u čtyř hvězd je stanovena hodně dlouhá provozní doba recepce, což v našem případě není potřeba. Mimo jiné proto, že jsme hostům trvale k dispozici online. Máme samoobslužné vstupy a při příjezdech do apartmánů plus neděláme snídaňové bufety, neboť mají excelentně vybavené kuchyňky.

Může jít o obrázek text, kde se píše 1 TRAVELÇO CON BED BIKE 来 PRACHATICE KORZO LIPNO

Potkáváme se těsně před zahájením konference cestovního ruchu Travelcon, kterou pořádá Jihočeská centrála cestovního ruchu. Jak se na letošní ročník těšíte a jak vás centrála podporuje?
Práce všech pracovníků Jihočeské centrály cestovního ruchu v čele s ředitelem Jaromírem Poláškem si nesmírně vážíme. Když jsem v jižních Čechách začala podnikat v cestovním ruchu, pomohli mi se tu zorientovat. Jihočeská centrála nás oslovuje i při ubytovávání influencerů, blogerů a novinářů, při presstripech, které mají něco společného s cyklistikou nebo okolím Prachatic. To nám výrazně pomáhá při prosazování se na domácím a zahraničních trzích. Když Bed & Bike Prachatice před třemi lety začínal, Jihočeská centrála nám nabídla, abychom se účastnili Travelconu. Představili jsme tam náš koncept ubytování se zapůjčením elektrokol a portfoliem doporučených cyklotras. Účastníkům konference jsme prezentovali, jak fungujeme. Že jsou u nás hostům k dispozici katalogy cyklotras, a že si mohou půjčit GPS s nahranými 20 cyklotrasami po okolí. Konference Travelcon pro nás byly vždy velkým přínosem. Plné zajímavých příspěvků seznamujících s děním a trendy v destinacích a oborech cestovním ruchu.
S Mgr. Hanou Slavíčkovou hovořil Matouš Kainc, foto: Bed & Bike Prachatice a Jihočeská centrála cestovního ruchu.

www.bbprachatice.cz
www.sumavsko.cz
www.jccr.cz
www.ahrcr.cz



Nepřehlédněte


Z domova

Putování za slůnětem

Pojďte s námi putovat po Hřebenovce na masiv Králického Sněžníku, na třetí nejvyšší pohoří v Česku. Krásné výhledy do okolí lze čekat. Slona by na vrcholu...

03. 10. 2020

číst dál


Mice Gastro Z domova

Pálavské vinobraní 2018

Tradiční festival vín, gastronomie a kultury s prestižní vinařskou soutěží a exkluzivním uměleckým programem se pořádá každoročně o druhém zářijovém víkendu.

03. 04. 2018

číst dál


Archiv