Menu

Kurz pečení na Přímce - znojemskou školu provoněly moučníky

02. 04. 2024

primka_-_kurz_peceni_1

Čokoládové ganache, panacotta, pravé italské tiramisu či lahodný cheesecake a cupcaky. Žáci ze znojemské Přímky využili možnosti zdokonalit se v přípravě moučníků. V předposledním březnovém týdnu totiž proběhl v SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. třídenní základní kurz pečení pod vedením učitelky odborného výcviku Mgr. Zuzany Sedlákové. Zájemci se během něj naučili připravovat řadu oblíbených moučníků a pochoutek.


První den byl věnován přípravě základních krémů, které jsou nezbytnou součástí mnoha dortů a zákusků. Žáci se zdokonalili v přípravě máslového, čokoládovo-máslového, smetanového, tvarohového, žloutkového i pudinkového krému a také čokoládové ganache. Druhý den porovnávali žáci svoji kreativitu při přípravě minimoučníků. Vyrobili si panacottu s ovocem, puding, italské tiramisu, čokopěnu i lahodný cheesecake. Nezapomněli přitom ani na přípravu lehkého piškotového korpusu pro hlavní výtvor – vlastní dort. Závěrečný den byl věnován dalším sladkým dobrotám a dekoracím. Žáci se zdokonalili v přípravě křehkých makronek, lehké piškotové rolády a oblíbených cupcaků.

Všichni účastníci si domů odnesli nejen řadu skvělých zákusků a dortů, ale také certifikát o absolvování kurzu. „Žáci byli velice šikovní, stali se pro mě inspirací a odhodláním pořádat tyto kurzy i v budoucnu. Musím říct, že mě potěšilo, že zájemci o kurz byli nejen ti, co studují gastroobory, teď mám na mysli kuchaře a hotelový management. Nádherné výrobky vznikly z rukou žáků cestovního ruchu, dokonce se zúčastnily i 2 žákyně ze spolupracující školy. Naše škola i její aktivity jsou známé po celém Znojemsku,“ dodala Mgr. Zuzana Sedláková.
Připravily Zuzana Sedláková a Ludmila Karpíšková.

www.sousoszn.cz

Archiv