Menu

Zámecký restaurant Sequoia

26. 03. 2019

Restaurant Sequoia, který je součástí oblíbeného resortu Zámek Ratměřice, si již za svou krátkou existenci vydobyl v gastronomickém světě skvělé renomé. Elegantní interiéry, posezení na terase s jezírkem, s výhledem do zámeckého parku. Příjemná, profesionální obsluha, a to vše korunováno výtečnou gastronomií. Tyto atributy restaurant poskytoval od samého počátku, a proto si brzy získal oblibu nejen hotelových hostů, ale stal se i oblíbeným cílem návštěvníků, kteří na Zámek Ratměřice zavítali především s cílem uspokojit své chuťové buňky.

barak_noc

Vše se neustále vyvíjí, ani v gastronomické kvalitě restaurantu není možné ustrnout, proto nyní působí v týmu restaurantu Sequoia na postu šéfkuchaře nová posila – kreativní vizionář Pavol Pavlík. Svou bohatou kariéru rozvíjel ve špičkových restauracích a hotelech na Slovensku a následně také v nejlepších pražských provozech.
Říká: „Chceme tady vytvořit místo, které nebude jenom o špičkové kuchyni a perfektním servisu, spolu s ostatními službami hotelu. To bereme jako samozřejmost. Jde nám navíc o určitou přidanou hodnotu ztrácející se lidskosti dnešního světa a naší společnosti. Přeji si tady do budoucna vidět v první řadě vnitřně spokojené přátele, hosty, kteří přijeli primárně za upřímností, vzájemnou úctou, pokorou a vnitřním klidem… Až pak i kvůli parádnímu jídlu a všemu ostatnímu.“
Koncept kuchyně restaurantu Sequoia bude i nadále zaměřen především na regionální, lokální a tradiční československá jídla a recepty přetransformované do moderního designu v kreativním provedení a se současným přístupem moderních světových restaurací. Velký důraz je kladen na vysokou kvalitu surovin, jejich původ a způsob vzniku. Proto také řadu surovin poskytují ověření lokální dodavatelé. V plánu je soběstačnost v sezónních surovinách ze zámecké zahrady a sadu.
S novým šéfkuchařem nyní přichází nový přístup a nová filozofie celého konceptu restaurace. Cílem je držet co nejvyšší kvalitu nabídky, uspokojit i tu nejnáročnější klientelu a dále rozšiřovat řady spokojených hostů restaurantu Sequoia.
Připravil Jaroslav Astr.


www.zamek-ratmerice.cz



Archiv