Menu

Z regionálních letišť se bude létat do Thajska a na Mauricius

12. 04. 2024

Na mapu destinací regionálních letišť přibudou v nadcházející zimní sezoně exotické destinace. Úplná premiéra čeká Ostravu, kdy se vůbec poprvé v historii z ostravského letiště rozletí dálková letadla do exotiky, a dálkové lety pokračují i v Brně. Čedok ve spolupráci s leteckou společností Neos odstartuje z moravskoslezské metropole zájezdy rovnou na dva ostrovy – na thajský Phuket a na Mauricius. Na stejnou kombinaci destinací se v zimních měsících mohou těšit také Brňané. Ti si Thajsko bez přestupu jako historicky první dálkový let z Tuřan vyzkoušeli a oblíbili v uplynulé sezoně, nyní tuto destinaci doplní ještě nově Mauricius. Charterové lety do jihovýchodní Asie a na ostrov v Indickém oceánu zajistí moderní Boeing 787-9 Dreamliner v tyrkysových barvách italského dopravce, který nabízí na svých palubách sedadla ve třech třídách, zábavní portál i Wi-Fi připojení. Odlety na Mauricius jsou naplánované na středu, na Phuket potom ve čtvrtek. Předprodej zájezdů na zimu 2024/2025 spustí cestovní kancelář již během dubna.

neos_b787_shutterstock_1733251505

„Příští zimní sezonu otevřeme nejen další kapitolu Čedoku, ale i ostravského a brněnského letiště. Poprvé v historii budou mít turisté možnost letět ze svého regionu do dvou exotických destinací – na thajský Phuket a na Mauricius. Pokračujeme tak v naší vizi, kdy chceme být klientům blíž a umožnit jim cestovat pohodlně a objevovat svět,“ řekl generální ředitel Čedoku Stanislav Zeman a dále dodal: „Thajsko se u nás dlouhodobě řadí k vůbec nejoblíbenějším exotickým destinacím. Po úspěšné sezoně v Brně proto nabídneme v zimě přímé lety na Phuket nově z obou letišť. Navíc přidáváme nové spojení na populární ostrov Mauricius v Indickém oceánu, které bude s krátkým mezipřistáním. Do obou destinací budou moci odlétat cestovatelé z Brna i Ostravy už během další zimní sezony.“

„Těšíme se na další spolupráci s Čedokem a na nové spojení s Mauriciem. Věříme, že Phuket ukázal, že mezi Brňany a Moravany panuje velký zájem nejen o cestování do klasických evropských a středomořských destinací, ale i za dalekou exotikou. Věříme, že Mauricius vedle Phuketu nalezne své pevné místo a přejeme všem cestovatelům krásné zážitky,“ uvedl Milan Kratina, předseda představenstva Letiště Brno.

„Obrovský rozvoj, který v letošním roce cestovní kancelář Čedok v Ostravě plánuje, svědčí o tom, že o létání z našeho ostravského letiště je stále větší zájem. Sedm novinek přes letní sezónu a dvě exotické destinace v zimním období jistě potěší nejen obyvatele Moravskoslezského kraje, ale také okolních regionů. V letošním roce očekáváme rekordní počet odbavených cestujících a spolu s nárůstem počtu leteckých linek plánujeme také rozšíření nabídky služeb tak, aby si cestující svou dovolenou užili už při vstupu do prostor jejich domovského letiště,“ uvedl Jaromír Radkovský, generální ředitel Letiště Ostrava.

Na charterové lety z Ostravy i Brna bude italská letecká společnost Neos nasazovat dálkové letadlo typu Boeing 787-9 Dreamliner se sedadly rozdělenými do třech tříd. V economy plus je více místa na nohy v oddělené části a business light nabídne pohodlnější a částečně polohovatelná sedadla, rozšířený catering i servis nápojů. V economy se mohou cestující na palubě těšit na občerstvení a odbavit si kufr s hmotností do 23 kilogramů. Příplatek za vyšší třídy bude startovat za zpáteční let od 19.990 korun za osobu u business light a od 4.990 korun za osobu u economy plus. Všechna místa v kabině jsou vybavena dotykovými obrazovkami s palubním zábavním systémem, USB pro dobíjení zařízení a za příplatek je možné využít také dostupnou Wi-Fi síť. Pro děti do dvou let, tzv. infanty, mohou rodiče předem objednat na palubu dětskou postýlku.

„Velmi nás těší, že obnovujeme a rozšiřujeme naše partnerství s cestovním kanceláří Čedok. Během několika měsíců jsme do Thajska přepravili z České republiky přes 6 000 cestujících. Český trh přivítal lety tak skvěle, že nás společně přiměl k rozšíření nabídky destinací i nových odletových letišť. Vidíme velký potenciál trhu a pokládáme základy pro dlouhodobější partnerství,“ doplnil Aldo Sarnataro, obchodní ředitel Neosu.

Čedok představil rozšířenou nabídku odletů z regionálních letišť už pro letošní letní sezonu. Vůbec nejvíce novinek, celkem sedm, připravil pro Ostravu. Z Moravskoslezského kraje si tak cestující mohou nově naplánovat pobyt a letět přímo do Albánie, italské Kalábrie, na řecký ostrov Thassos, do Chanie na Krétě či na tuniskou pevninu. Novou destinací pro léto bude také egyptská Marsa Matrouh. Letovisko u Středozemního moře na severu Egypta připravila cestovní kancelář také nově z Brna, a to spolu s tureckým Dalamánem. Z Tuřan budou pokračovat lety na Madeiru, Fuerteventuru nebo na Djerbu. V prodeji jsou také zájezdy do Černé Hory na pravidelné lince. Dohromady připravil Čedok na letní sezonu přes 17 destinací s odletem z Ostravy a přes 20 spojení naplánoval z Brna s odletem z regionů. Nejvíce se v předprodejích na léto daří například Řecku, Turecku, Bulharsku, Itálii a Albánii.

Všechny pobytové i poznávací zájezdy si mohou klienti rezervovat na webových stránkách www.cedok.cz, na infolince 296 184 910 a na všech prodejních místech Čedoku – v Ostravě na pobočkách v obchodních centrech Avion a Nová Karolina, v Brně v kamenné prodejně v Jánské ulici a v nákupních centrech Olympia a Globus.
Připravila Kateřina Pavlíková.

www.cedok.cz
https://twitter.com/CKCEDOK
 



Archiv