Související články
19. března vychází Krkonošská kuchařka
Autorka Danka Šárková shromáždila recepty od krkonošských hospodyněk, které nazývá kouzelnicemi
05. 03. 2021
12. 01. 2018
Česká tradice velí, abychom až do masopustního úterý hodovali a pak se až do Velikonoc postili. V pivovaru Plzeňský Prazdroj proto pro všechny milovníky jídla a veselí připravili vepřové hody. Zabijačka, jak se patří, se uskuteční v sobotu 27. ledna 2018 od 12 do 17 hodin na nádvoří u zahradního pavilonu Formanka.
Chybět nebude muzika, dobré pivo a hlavně zabijačkové speciality. Přímo na místě se můžete společně s mistrem řezníkem z jatek Vojenice naučit připravovat jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš a další zabijačkové dobroty, nebo si jen vyberete z bohatého sortimentu nabízených pochutin. Na Formance se po celou dobu akce bude čepovat pivo i další nápoje. Účastníkům stačí, aby si přinesli dobrou náladu, o vše ostatní se postarají řezníci z Vojenic. Vstupné na akci je zdarma.
Během zabijačky budou pro veřejnost zpřístupněné také prohlídkové trasy pivovarů Plzeňský Prazdroj (více informací ZDE) a Gambrinus (více ZDE).
Připravila Michaela Rozšafná.
www.prazdrojvisit.cz/kalendar-akci/zabijacka-jak-se-patri-v-pivovaru/
Související články
Autorka Danka Šárková shromáždila recepty od krkonošských hospodyněk, které nazývá kouzelnicemi
05. 03. 2021
Nepřehlédněte