Menu

Srpen na Slovácku bude veselý, třináctkrát se hromadně otevřou sklepy vinařů

18. 07. 2021

Jestli se o červenci 2021 na Slovácku dalo říct, že je plný
vinařských akcí otevřených sklepů, co říct o srpnu? Během čtyř sobot se chystá hned třináct míst otevřít láhve s vínem i dveře návštěvníkům.

Začátek bude v Petrově 7.8. (Den vinařů v Petrově), kdy můžete ochutnat produkci vinaří v malebném areálu Plže i s bohatým kulturním programem.

Další víkend bude perný. Zámecký areál ve Bzenci přivítá tradiční ochutnávání Vína ze zámků, kyjovští vinaři pořádají svou Galerii rulandských vín, odpoledne otevřou vinaři v Čejči (Otevřené sklepy Čejč), v noci také ti v Blatnici (Blatnické búdy při měsíčku).

Ovšem následující sobota 21.8. bude ještě pernější. Na výběr bude zřejmě až z pěti vinařských akcí. Nalévat se bude ve sklepech v Mutěnicích (Den otevřených sklepů Mutěnice), Ratíškovicích (Otevřené sklepy na Slavíně), ve Svatobořicích-Mistříně (Otevřené sklepy Vinařství Dufek) a také při zarážení hory ve Vlkoši. A to podle nejaktuálnějších zpráv uspořádají otevřené sklepy i vinaři z tornádem postižených Mikulčic.

To poslední víkend už budete vybírat „jen“ ze tří akcí. Otevřou se sklepy v Čejkovicích, ve Vinařství Maňák v Žádovicích u Kyjova a na kole i autobusy vyrazí vinařští turisté po obcích Strážnicka při tradiční akci Nadace Partnerství.

Neváhejte v srpnu na Slovácku koštovat a pokud to nestihnete, můžete to napravit v září a říjnu, kdy vypukne sezóna vinobraní.
Připravil Zdeněk Šmýd.

www.slovacko.cz
www.vinarske.stezky.cz



Archiv