Menu

Sladkovodní ryby, snadno a rychle – zpracování a příprava, recepty

25. 09. 2017

p8010157Držitel nejvyššího vyznamenání Asociace kuchařů a cukrářů České republiky Kříže svatého Vavřince, pedagog a špičkový odborník na gastronomii Ing. Eduard Levý přednáší na Jihočeské univerzitě, na středních školách a odborných rybářských konferencích. Začátkem listopadu 2017 jde do distribuce jeho publikace „Sladkovodní ryby, snadno a rychle – zpracování a příprava, recepty“, kterou vytvořil nejen pro členy Rybářského sdružení ČR. Jeho kuchařka postihuje sladkovodní ryby, které se na území Česka loví nebo chovají. Je tam tedy i jeseter, tilapie nilská či sumeček africký, což je ryba vhodná pro školní stravování, protože je bez kostí. Recepty jsou sestaveny tak, aby se rybí pokrmy daly snadno připravit a všechny suroviny k nim byly snadno dostupné i v maloobchodních prodejnách obcí a malých měst. Valná část jeho knihy je věnována pokrmům z kapra, kterého Česku závidí celá Evropa. Ostatně víc jak šedesát procent jeho produkce jde na vývoz. Obchodní trasa od Budějovic na Protivín, Plzeň a Cheb se za dávných časů nazývala Fischstrasse neboli rybí cesty, kudy čeští kapři cestovali až do Hamburku.

Publikaci lze objednat na e-mailu: levy.ed@seznam.cz.



Archiv