Menu

PYTLOUN HOTELS oslavila 20 let na trhu

05. 10. 2023

Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která v Česku provozuje čtrnáct designových, tradičních a apartmánových hotelů, oslavila 20 let svého úspěšného působení stylově vysoko nad Prahou v nedávno otevřeném Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague na střešních terasách hotelu Pytloun Boutique Hotel Prague na Václavském náměstí. Na více než 250 pozvaných hostů čekalo ve středu večer 6. září 2023 překrásné letní počasí a exkluzivní prostředí venkovního prostoru v lounge stylu s nádherným 360° panoramatickým výhledem na Pražský hrad, Františkánskou zahradu, Václavské náměstí a celé panorama Prahy. O prvotřídní gastronomii se postaral kuchařský tým pod vedením zkušeného šéfkuchaře Denise Wágnera, který hostům připravil degustační menu inspirované moderní českou kuchyní podávané ve formě tapas. Nechyběl bohatý výběr signature drinků a dalších nápojů z rukou zkušených barmanů a neopakovatelnou atmosféru letní narozeninové party vysoko nad Prahou podtrhnul až do pozdní letní noci energický hudební set v podání zkušených DJs.

Zakladatelem a majitelem hotelové sítě PH je liberecký rodák a podnikatel Lukáš Pytloun (43), který v cestovním ruchu podniká nepřetržitě od roku 2003. V současné době síť PH vlastní a provozuje 14 hotelů v 5 destinacích, 6 restaurací a zaměstnává víc než čtyři sta lidí. Prvním ubytovacím zařízením v síti PH byla původně ubytovna pro dělníky v liberecké čtvrti Rochlice (dnes Pytloun Penzion Zelený Háj), kterou Lukáš Pytloun v roce 2003 ještě jako student 3. ročníku textilního marketingu na Technické univerzitě v Liberci koupil za peníze vydělané na zahraniční brigádě v Anglii v kombinaci se složitě získanou půjčkou od banky. Ubytovnu opravil, na každý pokoj umístil vybavenou kuchyňskou linku nebo pračku a začal ji provozovat jako penzion (AAA penzion). Podnikání se úspěšně rozjelo, a tak v roce 2005 z vydělaných peněz koupil mateřskou školku a z ní v roce 2007 vybudoval první hotel, dnes Pytloun Self Check-in Hotel Liberec, který tehdy vybavil populárním nábytkem od nejmenovaného švédského řetězce. V tomto roce také dospěl k rozhodnutí naplno se dále věnovat výhradně hotelům, v ideálním případě těm čtyřhvězdičkovým. V roce 2009 se tak součástí sítě PH stal první čtyřhvězdičkový Pytloun Design Self Check-in Hotel a ve stejném roce otevřel také Pytloun Wellness Travel Hotel, který byl reakcí na světovou krizi, menší pokojíčky a budget ubytování ve stylu 3 hvězd. V roce 2011 otevřel Pytloun City Boutique Hotel v centru Liberce a v roce 2014 po rekonstrukci někdejší populární harrachovský hotel Silent, dnes fungující pod názvem Pytloun Wellness Hotel Harrachov, který se tak stal prvním hotelem řetězce PH mimo Liberec.

V letech 2014 až 2015 po úspěšné akvizici kompletně zrekonstruoval ikonický liberecký hotel Imperial, dnes Pytloun Grand Hotel Imperial, jehož historie sahá do třicátých let 20. století, ze kterého vybudoval doslova designový hotelový šperk v městě pod Ještědem. Kromě 67 standardních pokojů mají totiž hosté na výběr z 37 designových pokojů, přičemž každý z nich navrhl jiný přední český architekt, designér či studio, což dává každému z nich unikátní atmosféru. Mezi autory pokojů patří významná jména jako Chybik+Kristof Architects, Bořek Šípek, David Vávra, Michal Kunc, Petr Stolín, Vít Janečka či Ivo Prokel. V roce 2018 expanduje síť PH do Prahy, kde otevírá na Václavském náměstí v historickém Domě U Zlaté pšenice z roku 1926 svůj první pražský hotel Pytloun Boutique Hotel Prague, a ve stejném roce také svůj první apartmánový koncept Pytloun Apartments v Liberci. V roce 2019 následuje otevření Pytloun Wellness Hotelu Hasištejn v Krušných horách, druhým pražským hotelem a prvním zámeckým hotelem sítě PH se stal Pytloun Chateau Hotel Ctěnice v Zámeckém areálu Ctěnice na severozápadním okraji Prahy a v témže roce otevírá také liberecký Pytloun Flat Hotel, což je moderní koncept samoobslužného apartmánového hotelu. V roce 2021 otevírá na jednom z nejkrásnějších městských ostrovů světa na Kampě na břehu Čertovky již třetí pražský hotel sítě PH romantický boutique hotel Pytloun Kampa Garden Hotel Prague. Zatím posledním hotelovým projektem řetězce je Pytloun Old Armoury Hotel Prague v historické budově Staré zbrojnice na pražské Kampě, který byl otevřen v roce 2022. Hotelová síť PH také postupně rozšiřuje své hotely o wellnessová zázemí. Nový patnáctimetrový bazén a zbrusu nové luxusní wellness se saunovým světem bude na podzim letošního roku otevřeno v Pytloun Wellness Hotelu Harrachov. Aktuálně se připravuje rekonstrukce a výstavba nového wellness se saunovým světem a krytým dvacetimetrovým bazénem v Pytloun Grand Hotelu Imperial v Liberci, která by měla být dokončena koncem příštího roku.
Připravil Ondřej Hampl.

www.pytloun-hotels.cz



Archiv