Menu

Pražští Skålisté v Holiday Inn Prague Congress Centre****

10. 09. 2019

Skål International je stavovská organizace sdružující profesionály cestovního ruchu, která byla založena v Paříži roku 1932. Čítá na čtyři sta klubů v osmdesáti zemích se sedmnácti tisíci členy. Posláním členů Skålu klubů je přispívat k prestiži cestovního ruchu a prohlubovat povědomí o tom, že je strategicky významnou hospodářskou oblastí. Od roku 1995 má Skål klub i Praha, a to číslo 626.



S ředitelem hotelu Holiday Inn Prague Congress Centre Ing. Zdeňkem Kovaříkem hovořím na pravidelném setkání členů pražského Skål klubu. Pane řediteli, nejdřív bych vám rád poděkoval za pozvání. A nyní přejděme ke Skål klubu: Kdy jste se o něm poprvé dozvěděl a proč jste se stal jeho členem?
Skål International je organizací, kterou jsem začal sledovat už v začátcích své profesní kariéry. Vždy jsem se chtěl stát jeho členem. Členství v pražském Skål klubu je prestižní záležitost. Byl to Roman Straub, který mě pozval na setkání jeho členů a nabídl mi, abych se také stal členem. To byla má cesta do tohoto byznys klubu, což je pro tuto organizaci, řekl bych, trefnější označení. Jako největší výhodu vnímám příležitost být v kontaktu s obchodními partnery a konkurenty, s nimiž se každý měsíc potkávám u jednoho stolu.

Jste nominován na výroční cenu Asociace hotelů a restaurací ČR Hoteliér roku v kategorii nad osmdesát pokojů.
Nominovali mě moji kolegové z hotelu, což mě velice potěšilo a zahřálo u srdce. Když se o mé nominaci dozvěděl prezident pražského klubu Skål Heinz Reigl, tak se přidal svou nominací, čehož si velice vážím. Je příjemné vědět, že moje práce je v profesionální sféře uznávána.

Jak jste zmínil, členové Skål klubu se setkávají každý měsíc. Dnes se toto setkání konalo v Holiday inn Congress Center Prague.
Ano. Náš hotel toto setkání již tradičně hostí v posledním srpnovém týdnu. Mohu vás ujistit, že se tu bude konat i příští rok. Je to přelomové období. Končí léto a začíná závěrečná část roku, kdy se v září a říjnu připravují rozpočty firem a startuje vysoká MICE sezóna. Je to příjemná tečka za létem. Jsem rád, že se dnešního pracovního oběda zúčastnilo na pětačtyřicet účastníků. Oběd je úmyslně v bufetovém stylu. Podporuje to interakci. Když se servíruje tříchodové menu, tak velkou možnost interakce aktéři Skål klubu nemají. Takhle si každý k vzájemným setkáním a komunikaci může zvolit svoji cestu.
Se Zděňkem Kovaříkem hovořil Matouš Kainc.

www.skalclub.cz
www.holidayinn.cz

Výsledek obrázku pro skal internation pragueVýsledek obrázku pro holiday inn prague congress centre logo



Archiv