Menu

Jak proměnit restauraci v rozvážkovou službu

04. 04. 2020

Památky, muzea a také restaurace, bary a kavárny jsou zavřeny. Toto je těžké strávit jak pro hosty, tak také pro provozovatele. Zatímco hosté ztrácí přístup k jejich oblíbeným pokrmům, provozovatelé ztrácí výdělek. Ovšem pokud se neodvažují poustit jinou cestou. Například v proměnu restaurace v rozvážkovou službu pro nezbytnou dobu?

rat

"Mnoho našich zákazníků reagovalo na situaci rychle a flexibilně," říká Petr Náhlík, národní šéfkuchař pro RATIONAL, "jejich kuchyňské vybavení jim v tom jistě pomáhá." Restaurace používají konvektomat SelfCookingCenter, multifunkční pánev VarioCookingCenter, která pracuje s kontaktním teplem, nebo obě tyto zařízení. Společně pokrývají 90 % obvyklých zpracování pokrmů, jako je vaření, smažení, pečení, grilování, pošírování a dokonce fritování. Tato zařízení umožňují kuchaři rychle reagovat na jakoukoli změnu, například pokud jde o nabídku jídel, bez nutnosti změny kuchyňského vybavení.

Přeorientace na rozvážkovou službu znamená změnu pracovních hodin. Lidé, kteří zůstávají ve svých domovech, nemusí následovat rutinu danou školami, školkami nebo prací. Petr Náhlík dále vysvětluje: "Používáním konvektomatu SelfCookingCenter a multifunkční pánve VarioCookingCenter jste schopní výhodně předpřipravit a dokončit požadované množství jídla potřebné k rozvozu. U nás v RATIONAL toto nazýváme finishing." Pokrmy jsou připraveny na talíři a přivedeny do výdejní teploty. Čerstvěji už to nelze. 

Obě zařízení nabízí inteligentní řešení: konvektomat SelfCookingCenter a multifunkční pánev VarioCookingCenter nabízí varné procesy, které probíhají přes noc a jsou vhodné pro velké pečeně nebo dušení masa. Kuchař večer naplní zařízení připraveným pokrmem ke zpracování a další den ráno najde perfektně křehkou pečeni. Toto je poté naporcováno, vychlazeno a připraveno na objednávku. "Tato metoda šetří čas a pracovní sílu," vysvětluje Petr Náhlík. Důležitá konkurenční výhoda, zvláště pokud více a více lidí chybí v práci z důvodu nemoci a je nutné rychle zajistit náhradu. Jestliže dvěře restaurace musí zůstat zavřeny, neznamená to, že nebude mít žádné hosty.
Připravila
Aneta Balgová.  

rational-online.com
http://facebook.com/RATIONAL.AG
http://twitter.com/RATIONAL_AG
http://www.youtube.com/user/RATIONALAG

 



Archiv