Menu

Globus má 7 nově oceněných výrobků z vlastních výrob

28. 10. 2020

Dvanáctý ročník České chuťovky, který se uskutečnil pod záštitou 1. místopředsedy Senátu Jiřího Růžičky a ministra zemědělství Miroslava Tomana, pod odbornou patronací rektora Vysoké školy chemicko-technologické v Praze prof. Dr. RNDr. Pavala Matějky, ve spolupráci se Stálou komisí Senátu pro rozvoj venkova, ocenil sedm výrobků od pekařů, uzenářů a kuchařů hypermarketu Globus.

Holding Globus na český trh vstoupil v roce 1991 založením společnosti Globus Praha s.r.o. Svůj první český hypermarket otevřel 4. listopadu 1996 v Brně – Ivanovicích. V současné době se na území Česka nachází 15 jeho hypermarketů, které disponují kompletní vlastní výrobou v řeznictví, úplnou pekárenskou produkcí včetně cukrářství a vlastními restauracemi a kavárnami. Vlastní výroby Globus vyrábějí víc než sedm set potravin označených "Poctivá výroba Globus". Globus ČR je držitelem řady ocenění "Obchodník roku" v kategorii „Prodejce potravin“, „Česká potravina“ nebo „Zlatý klas“.

Hypermarket Globus se České chuťovky účastní od roku 2016 a dodnes posbíral 24 ocenění. Letos porotě zachutnala šlehačkovo-mramorová i tvarohová bábovka, Královský koláč s českým mákem a švestkami, které patří do nové řady výrobků s názvem Česká tradice. Řezníci z Globusu letos uspěli s dušenou šunkou z kýty, Ostravskou klobásou a salámem Junior vyrobeným podle tradiční receptury. Poprvé byl přihlášen výrobek z Restaurace Globus, porotě zachutnala Gulášová polévka, kterou lze zakoupit i v praktické sklenici v regále Snadného vaření v Globusu.

Značka Poctivá výroba Globus označuje na tisícovku čerstvých potravin, které vznikají přímo v hypermarketech. Stovky kuchařů, pekařů a řezníků připravují denně přímo v Globusu zákazníky oblíbené potraviny a jídla, jejichž nabídka se neustále rozšiřuje. Základem jsou kvalitní suroviny, z nich jsou pak vyrobeny produkty podle vlastních receptur. Všechny chutné produkty, které vyrábí zaměstnanci v Globusu, jsou viditelně označeny etiketou Poctivá výroba Globus.

Vše se děje na jediném místě
Každý z patnácti hypermarketů a Globusu Fresh v Praze na Pankráci má vlastní výrobní provozy. Základem je skutečná pekárna, cukrářství a za prodejním pultem pravé řeznictví. U každého hypermarketu je sýpka na mouku, kde začíná výroba pečiva. Čerstvost řeznických výrobků zaručují zase každodenní dodávky masa a práce řezníků od vlastního bourání, porcování, kuchyňské úpravy, výroby masných a uzenářských výrobků, až po třídění mas do pultu. Stejný poctivý přístup dodržuje Globus i ve svých restauracích.    

Oceněné výrobky z vlastních výrob Globus v soutěži Česká chuťovka
2016

Hovězí klobása
Játrovka s telecím masem
Talián

2017
Bageta cibulová
Královský bochník
Dort nugátový
Globus šunka
Telecí párky Globus
Tlačenka světlá Globus

2018
Tyrolský salám
Vepřové maso Globus, polokonzerva
Královský koláč
Dort s vlašskými ořechy a šlehačkou

2019
Krůtí lyonský salám Globus
Selská paštika Globus
Chléb žitný Globus
Dort Schwarzwald Globus

2020
Řeznictví Globus
Ostravská klobása Globus
Dušená šunka z kýty Globus
Junior salám Globus

Restaurace Globus
Gulášová polévka 800 g

Pekařství Globus
Bábovka šlehačková-mramorová 740g
Bábovka tvarohová 740
Královský koláč makový se švestkami 120g, 720g
Připravila Lucie Kovandová.

www.globus.cz
www.facebook.com/GlobusCesko
www.ceskachutovka.cz

www.facebook.com/ceskachutovka



Archiv