Menu

EVA Air zahajuje lety na filipínské letiště Clark

13. 01. 2023

Tchaj-wanská společnost EVA Air zahájí od 30. března 2023 každodenní nonstop letecké spojení mezi Tchaj-pejí a severozápadními Filipínami. Zavedením letů na mezinárodní letiště Clark získá společnost EVA třetí vstupní bránu na Filipínách a tím rozšíří nabídku pohodlného a flexibilního spojení, které nyní cestující využívají v rámci letů do Manily a Cebu. Od konce března tak bude letecká společnost provozovat 35 letů týdně na Filipíny a nabídne tak cestujícím z celé Asie, Evropy, Austrálie a Severní Ameriky více možností letů na Filipíny. Více informací o linkách a službách společnosti EVA Air se cestující mohou dozvědět na adrese www.evaair.com, kde je možné si pochopitelně i rezervovat a zakoupit letenky.

Letiště Clark je od letiště v Manile vzdáleno asi 80 kilometrů, což cestujícím z Filipín nabízí alternativní možnost, jak letět na Tchaj-wan a pokračovat do dalších destinací v Asii, Austrálii, Evropě a Severní Americe. Nová destinace na Filipínách rozšiřuje i možnosti pro cestující z Tchaj-wanu na Filipíny a bude nepochybně atraktivní také pro americké a evropské cestující, kteří na Filipíny cestují tranzitem přes Tchaj-pej.
Lety do Clarku také zkracují dobu cesty z letiště k oblíbeným plážím a letoviskům na severu ostrova Luzon nebo při využití rychlostní silnice Subic-Clark-Tarlac (SCTEX) je rovněž pohodlně dostupná Manila. Letecká společnost bude na pravidelných letech do Clarku provozovat letadlo Airbus A321-200.

Linka

Číslo letu

Frekvence

Odlet

Přílet

Taipei-Clark

BR233

Daily

09:00

11:00

Clark-Taipei

BR234

Daily

12:00

14:00


Letiště Clark leží severozápadně od města Angeles v provincii Pampanga na místě bývalé letecké základny Spojených států Clark. Poté, co americké letectvo základnu přestalo využívat, filipínská vláda zde vybudovala zvláštní ekonomickou zónu. Jde o bezpečnou oblast s krásnou přírodou, příjemným klimatem a četnými letovisky. Cestovatelé, kteří se zde rozhodnou strávit svůj volný čas, mohou využít širokou nabídku různých atrakcí – např. zažít let v malém letadle, létat na rogalu, paragliding, zipline, prozkoumávat jeskyně, šnorchlovat, surfovat, rybařit nebo si užívat krásných pláží spolu s vřelou pohostinností a chutnými pokrmy, kterými jsou Filipíny známé.

EVA Air je členem Star Alliance
a jednou z 10 pětihvězdičkových leteckých společností na světě podle ocenění SKYTRAX. Umístila se na 7. místě mezi 10 nejlepšími leteckými společnostmi světa SKYTRAX a v rámci SKYTRAX získala místa v první desítce i za nejlepší palubní stravování v ekonomické třídě, nejlepší leteckou společnost v business třídě, nejlepší čistotu kabiny letecké společnosti na světě, nejlepší letištní služby na světě a další. Získala rovněž ocenění v prestižní soutěži Condé Nast Traveler 2021 Readers' Choice Awards pro 10 nejlepších leteckých společností na světě a čtenáři časopisu Travel + Leisure ji zařadili mezi 10 nejlepších mezinárodních leteckých společností. TripAdvisor ji zařadil mezi "10 nejlepších leteckých společností - svět" a udělil jí přední místa v dalších čtyřech kategoriích v rámci ocenění Travelers' Choice Awards pro letecké společnosti. V roce 2022 získala osmé místo v žebříčku AirlineRatings.com "20 nejlepších leteckých společností na světě" a v lednu 2022 opět získala podobně vysoké hodnocení za bezpečnost a dodržování pravidel COVID. 

Dopravce byl založen v roce 1989 jako první soukromá mezinárodní letecká společnost na Tchaj-wanu. Je součástí respektované skupiny Evergreen Group a sesterskou společností globálního lídra v kontejnerové přepravě Evergreen Line. Létá s flotilou více než 80 letadel Boeing a Airbus do více než 60 mezinárodních destinací v Asii, Oceánii, Evropě a Severní Americe, kde jsou vstupními branami Chicago, Houston, Los Angeles, New York, San Francisco, Seattle, Toronto a Vancouver.
Připravil Luděk Hladiš.

www.evaair.com



Nepřehlédněte


Mice Ze světa

Třicet tisíc Rakušanů získalo v Linci Jihočeské srdce

S mimořádně příznivým ohlasem zhruba 300 tisíc návštěvníků třídenních jarních městských slavností, které vyvrcholily v sobotu 18. května v Linci, se setkala...

20. 05. 2019

číst dál


Gastro Z domova

Osmý ročník Vinobraní u Máchova jezera se vydařil a nepokazila ho ani nepřízeň počasí

Burčáky, výborná vína z Jihu Moravy a zábava pro celou rodinu přivádějí každoročně na půldruhého tisíce návštěvníků do areálu hotelu Port.

04. 09. 2019

číst dál


Archiv