Menu

Do Českého Krumlova na prestižní hudební festival v kulisách magického města

15. 07. 2019

Reprezentativní multižánrová přehlídka během tří týdnů od 19. července do 10. srpna nabídne 23 koncertů v podání výtečných interpretů a také neméně lákavý doprovodný – především filmový – program.



Letní kino v Klášterní zahradě zve na české kultovní filmy (Hoří, má panenko, Kulový blesk, Limonádový Joe ad.) a dokumenty z MFF Jeden svět (Rebelská střední v Berlíně, Piráti ze Salé ad.) Letní kino Kooperativy v původně renesanční Pivovarské zahradě potěší aktuálními filmovými hity – Bohemian Rhapsody, Coco a Mamma Mia! Vstup na všechny projekce je zdarma. Součástí doprovodného festivalového programu je také setkání s arménskými muzikanty, členy proslulého arménského souboru The Naghash Ensemble, a ranní relaxační cvičení za doprovodu harfy v Klášterní zahradě.

K oceňovaným specifikům MHF Český Krumlov patří spolu se stabilně vysokou uměleckou úrovní také ohleduplný přístup k životnímu prostředí, což se projevuje v několika konkrétních aktivitách: Festival odebírá energii vyrobenou výhradně z šetrných, obnovitelných zdrojů od oficiálního partnera festivalu, energetické skupiny E.ON. Festivalový shuttle servis je zajištěn prostřednictvím elektronických aut e-tron značky Audi – nového oficiálního partnera. V rámci spolupráce s Českými drahami návštěvníky koncertů přiveze z Prahy do Českého Krumlova přímý vlak. Cestující, kteří přijedou vlakem na víkendové koncerty, navíc získají Český Krumlov Card se vstupy do pěti krumlovských expozic zdarma! Ekologickou linii i zvýšení komfortu pro festivalové hosty sleduje spolupráce s firmou BUSEM České Budějovice, která zajistí pro návštěvníky minimálně tří sobotních koncertů autobusovou dopravu z Českých Budějovic, Lipna a Prachatic zcela zdarma. Po skončení koncertu budou milovníci hudby odvezeni zpět.

Krumlovský hudební festival nezapomíná ani na pomoc potřebným. Z každé zakoupené vstupenky jde 5 Kč na pořízení notového materiálu v Braillově písmu pro zrakově postižené studenty ZUŠ Jaroslava Ježka. Vedle části výtěžku z prodeje vstupenek organizační tým připravuje i další formy podpory. „Spolupráce našeho festivalu se ZUŠ Jaroslava Ježka začala vloni, kdy na zahajovacím koncertě s úspěchem vystoupil student této školy, nevidomý klarinetista Daniel Klement. Letos jsme se rozhodli pomáhat ještě intenzivněji,“ potvrdil prezident festivalu Jaromír Boháč.
Připravil Radek Konečný.

www.festivalkrumlov.cz

 




Archiv