Související články
LOT SLAVÍ V PRAZE 90 LET „POLSKÉHO JEŘÁBA”
Letos uběhlo 90 let od okamžiku, kdy poprvé vzlétl LOTovský „polský jeřáb”.
07. 12. 2019
06. 10. 2018
Studenti gastronomických oborů ze střední odborné školy na Přímětické ve Znojmě, Lukáš Záruba, Josef Caha a Martin Kostrej, se pod vedením učitele odborného výcviku Bc. Martina Bendy zúčastnili zajištění příprav a obsluhy hostů státní recepce u příležitostí Dnů české státnosti na rezidenci velvyslanectví České republiky v Haagu. Nebylo to rozhodně poprvé. Tato spolupráce trvá již několik let.
„Žáci pomáhali připravovat tradiční speciality české kuchyně. Hovězí guláš, moravskou šunku od kosti, švestky v anglické slanině, kuřecí řízečky s bramborovým salátem, kachní galantinu a mnoho dalších specialit. Chystali nabídkové rautové stoly, zajišťovali přivítání hostů v podobě welcome drinku a servis po celou dobu konání státní recepce. Odborné znalosti, ochota a pracovní nasazení svědčilo o velmi dobré úrovni naší školy. To jsou důvody, proč jsou služby našich studentů tak žádané. Spokojenost hostů a účastníků je dobrou vizitkou nejen České republiky, ale i města Znojma v zahraničí. Žáky tato akce velmi obohatila a získali mnoho odborných zkušeností a dovedností,“ říká Martin Benda.
Připravila Kateřina Kotoučová.
Související články
Letos uběhlo 90 let od okamžiku, kdy poprvé vzlétl LOTovský „polský jeřáb”.
07. 12. 2019
Nepřehlédněte
Výstava v Památníku Karla Čapka přibližuje útoky na slavného spisovatele i jeho noblesní reakce.
22. 09. 2022