Menu

Dálkový trek Highlander se po roce opět vrací do emirátu Ras Al Khaimah

18. 12. 2023

Třetí ročník velmi populární akce se uskuteční ve dnech 2. až 4. února 2024 . Nabídne milovníkům pěší turistiky a dobrodružství možnost prozkoumat nejvyšší vrchol Spojených arabských emirátů a navíc podpoří udržitelný cestovní ruch v této destinaci.

Registrace byla zahájena na webových stránkách
www.highlanderadventure.com/en-us/ras-al-khaimah
Do 22. prosince 2023 je možné získat slevu 15 % s použitím promo kódu HLRAK2024.
 
Ras Al Khaimah je emirátem
s nejrozvinutější sítí turistických stezek ve Spojených arabských emirátech o celkové délce 80 km
v okolí hory Jebel Jais. Ve dnech 2.až 4. února 2024 opět přivítá účastníky akce HIGHLANDER, která představuje největší turistickou výzvu v regionu. Tato výjimečná událost, která při svém posledním konání v listopadu 2022 přilákala stovky účastníků z celého světa, nabízí turistům a milovníkům dobrodružství možnost fyzicky se otestovat na velkolepých stezkách emirátu a zároveň prozkoumat působivé skalní scenérie pohoří Hadžar, drsné kaňony a slavná vádí. Stejně jako v předchozích letech bude i HIGHLANDER
Ras Al Khaimah 2024 zahrnovat dvě kategorie:

HIGHLANDER Pegasus
40kilometrovou trasu pojmenovanou podle souhvězdí na severní obloze a okřídleného koně z řecké mytologie. Kategorie, která se uskuteční během tří dnů od 2. do 4. února, prověří zdatnost turistů a zároveň nabídne jedinečnou příležitost prohlédnout si přírodní krásy úchvatného horského reliéfu
Ras Al Khaimah.

HIGHLANDER Orion
nese svůj název podle významného souhvězdí, které se nachází na nebeském rovníku a je viditelné po celém světě. Tento 25 km dlouhý trek bude během dvou dnů (3. - 4. února) procházet pohořím Hajar a nabídne účastníkům možnost prozkoumat tuto slavnou a drsnou lokalitu a zároveň se kochat nádhernými panoramatickými výhledy do údolí.

Obě kategorie budou procházet několika starými osadami a stále fungujícími farmami, které nejen dokládají historii a rozmanitost Ras Al Khaimah, ale také ukazují, jak komunity v této skalnaté oblasti žily a pracovaly po staletí. Emirát je známý jako ráj pro pěší turisty a nabízí ideální prostředí pro tuto outdoorovou aktivitu, která se rychle stává oblíbenou pro lidi všech věkových kategorií a schopností. Zdejší terén poskytuje ideální tréninkovou základnu pro objevitele, nadšence i začínající turisty, neboť více než 80 km stezek spojuje různé zóny nejvyšší hory Spojených arabských emirátů Jebel Jais. Organizátoři potvrdili, že bezpečnost účastníků je pro ně na prvním místě, a proto bude na obou trasách mnoho kontrolních stanovišť HIGHLANDER s podporou maršálů a stanovišť první pomoci. Rozhodnutí přesunout HIGHLANDER 2024 z listopadu na únor znamená, že účastníci zažijí úžasné přírodní krásy Jebel Jais po zimních deštích, kdy se svahy zazelenají čerstvou trávou a množstvím divokých květin.

V souladu s vizí Ras Al Khaimah stát se do roku 2025 regionálním lídrem v oblasti udržitelného cestovního ruchu a v souladu se strategií "vyváženého cestovního ruchu" chce společnost HIGHLANDER vytvářet povědomí o důležitosti zachování a ochrany přírody a zároveň povzbuzovat účastníky, aby si užívali pobytu v přírodě a minimalizovali svůj dopad na životní prostředí. Účastníkům budou rovněž nabídnuty vzdělávací lekce o ekologii a udržitelnosti, které zdůrazní význam ochrany přírodního prostředí emirátu a ze kterých si účastníci odvezou vzpomínky a nádherné fotografie. Tyto přednášky posílí aspekt pěší turistiky zaměřený na přírodu a přitáhnou pozornost a uznání turistů k rozmanité přírodní krajině a potřebě její ochrany, stejně jako k bohaté kultuře emirátu.

Fadi Hachicho, generální ředitel společnosti HIGHLANDER SAE a zakladatel společnosti Adventurati Outdoor, řekl: Jsme nadšeni, že můžeme hostit třetí ročník HIGHLANDERU v Ras Al Khaimah. HIGHLANDER pro nás není jen sportovní událostí, je to i příležitost ukázat majestátní pohoří Hajar celosvětovému publiku milovníků dobrodružství a pěší turistiky. HIGHLANDER pomohl zapsat Ras Al Khaimah na globální mapu outdoorových akcí. Pro rok 2024 také rozšiřujeme spolupráci s mezinárodními kluby po celé Evropě a také navazujeme partnerství s několika DMC, abychom účastníkům HIGHLANDERu nabídli pohodlnější cestování. V Ras Al Khaimah je toho tolik k objevování jak na trecích, tak mimo ně.

Registrace na HIGHLANDER 2024 je otevřena
na adrese: https://www.highlanderadventure.com/en-us/ras-al-khaimah. Účastníci mohou využít skupinovou registraci pro dva, tři nebo čtyři účastníky a využít tak skupinové slevy, které platí pro formát HIGHLANDER Pegasus. Účastníci, kteří absolvují celou trasu, obdrží odznak a certifikát HIGHLANDER, průkazku, Bib číslo, mapu a přístup na exkluzivní oslavu v cíli. Zájemci, kteří se zaregistrují do 22.12.2023 s použitím kódu HLRAK2024 mohou využít 15% slevu na individuální registraci platnou pro oba formáty HIGHLANDER Pegasus a HIGHLANDER Orion.
Připravili Luděk Hladiš a Kateřina Lamačová.

www.highlanderadventure.com
www.instagram.com/highlanderuae/

https://corporate.visitrasalkhaimah.com
https://visitrasalkhaimah.com/
www.facebook.com/VisitRasAlKhaimah/
www.instagram.com/visitrasalkhaimah/
www.youtube.com/user/VisitRasAlKhaimah 
www.linkedin.com/company/ras-al-khaimah-tourism/



Archiv