Menu

Adventní procházky Brnem

09. 11. 2021

slavne-vily-jurkovicova-vila_zima

Poznávat město můžete i v šálách a čepicích. Po čtyři adventní víkendy vás Brnem provedou profesionální průvodci TIC BRNO. Navštívíme kláštery, brněnské betlémy, svezeme se v teple minibusu, nebudou chybět zábavné trasy pro děti. A zcela nově se dozvíme, jak se dělá film s vánočním snímkem Přání Ježíškovi.


Hvězdně obsazený film Přání Ježíškovi se natáčel z velké části v centru Brna. Na komentované prohlídce poodhalíme podrobnosti a zákulisí natáčení, projdeme si místa z filmových scén a zjistíme třeba i to, jak se vybírají filmové lokace. Průvodcem bude Jakub Slabák, který se podílel na produkci snímku.

„Tento rok přinesl nová témata autentických prohlídek, poprvé jsme zkusili tzv. running tours či cyklojízdy. Letošní úspěšnou sérii prohlídek uzavřou procházky v době adventu a Vánoc – v závěru roku se zaměříme především na duchovní rozjímání a také rodiny s dětmi,” říká Jana Janulíková, ředitelka TIC BRNO.

Spirituální centra města, kterými byly již od středověku kláštery a řádové komunity, poznáme na adventní prohlídce Kláštery v centru Brna. Duchovní rozměr bude mít i vánoční procházka Brněnské betlémy, na které se seznámíme s historií betlémů v Brně i ve světě. S dětmi si užijeme řadu zábavných aktivit a her, když otevřeme dopis Ježíškovi a zjistíme Co by chtěl drak pod stromeček? A pokud brněnského draka děti ještě neznají, mohou jej a spoustu dalších pověstí poznat na procházce Brněnské pověsti pro děti.

Celý rok spolupracuje TIC BRNO na vizuálním stylu autentických prohlídek s fotografem Romanem Francem. Zimní koncept mnohé překvapil. „Říkal jsem si, proč by zima nemohla být spojena s letní vzpomínkou. Dvě ženy v kožichu, stojící u sebe, držící langoš uprostřed brněnského koupaliště. To by za mě mohla být zima v Brně. Krutá i veselá, ironická a s trochou slunce,” vysvětluje svůj nápad Roman Franc.

Pro ty zimomřivější z nás vyrazí v době adventu na svou trasu vyhlídkový minibus. Dvě prohlídky lákají na Slavné brněnské vilyPaláce průmyslové aristokracie. Vrátíme se v nich do období, kdy bylo Brno významným textilním centrem. Nadělte si plno společných zážitků i poznání kousku brněnské historie. Teple se oblečte a vyrazte do adventního Brna!

Program:
Kláštery v centru Brna
termíny: 27. 11., 4. 12., 11. 12., 18. 12.

Co by chtěl drak pod stromeček?
termíny: 28. 11. a 12. 12.

Brněnské pověsti pro děti
termíny: 5. 12.

Jak se dělá film? Filmové Brno s vánočním snímkem Přání Ježíškovi
termíny: 12. 12. a 19. 12.

Brněnské betlémy
termíny: 28. 12. a 30. 12.

Vyhlídková jízda - Slavné vily
termíny: 27. 11., 4. 12., 11. 12.

Vyhlídková jízda - Paláce průmyslové aristokracie
termíny: 28. 11., 5. 12., 12. 12.

Více informací a rezervace vstupenek na www.gotobrno.cz/akce/autentickeprohlidky-advent/, www.gotobrno.cz/akce/vyhlidkove-jizdy-advent-2021/ nebo v informačních centrech.
Připravila Hana Novosadová, foto Marie Schmerková a Michal Růžička.

www.ticbrno.cz
www.gotobrno.cz/akce/autentickeprohlidky-advent/
www.gotobrno.cz/akce/vyhlidkove-jizdy-advent-2021/



Archiv