Menu

ABZAC centrum pro Českou barmanskou asociaci a partnery

11. 09. 2020

cbf

S prezidentem České barmanské asociace Alešem Svojanovským se potkáváme v ABZAC centru. Pane prezidente, podnikání ve vašem oboru je bytostně spjato s bezprostředním kontaktem s návštěvníky do (za normálních okolností) pozdních nočních hodin otevřených barů. Jak se vyrovnáváte s letošními okolnostmi?
Parametrům daným výjimečným stavem a nařízeními vlády jsme se museli přizpůsobit a nacházet cesty, jak podpořit lidi v gastronomii lidi, kteří se díky tomu dostali do svízelné situace. Zpracovávali jsme přicházející informace a předávali lidem do gastronomie tak, aby pro ně byly srozumitelné. Tento informační servis byl hlavní činností, kterou jsme dělali v průběhu drakonických omezení.
Co se týče samotného ABZAC centra, všechny plánované akce jsme museli zrušit. Koronavirovou dobu jsme intenzivně využili k rozšíření a zdokonalení jeho dispozic. K přípravě na dobu, až zase budeme moci prostory ABZAC centra poskytovat partnerům a novým zájemcům. Díky této nucené odstávce se tak ABZAC centrum stalo ještě modernějším plně vybaveným prostorem pro exkluzivní firemní akce, oslavy, koncerty a školení v Brně. Lze si tu vybrat z deseti různě kapacitních sálů. K plesům, koncertům a větším firemním akcím je využíván sál Collins, který pojme až 250 osob plus 50 dalších, kteří se vejdou na jeho balkón. Na školení a workshopy je jako dělaný sál High Ball. K tréninkovým aktivitám jsou vhodné barmanský sál Shooter nebo baristický Coffee. Pochopitelně, lze si pronajmout i kompletně celé ABZAC centrum s maximální kapacitou 600 osob, čehož využívá řada klientů. Jak jste se sám mohl přesvědčit, přiznané cihly, stylový strohý moderní design osloví snad každého.



Jak to bude s vaší stavovskou událostí ABZAC HANDS UP?  
Původní termín ABZAC HANDS UPu byl 24. března 2020. Kvůli nařízení vlády jsme jej těsně před ostrým spuštěním museli zrušit. Vzhledem k tomu, že situace kolem koronaviru je stále nejasná, jsme se po konzultaci s klíčovými partnery rozhodli jej přesunout na příští rok, na 5. března 2021.

cba_2

Nicméně začátkem toho roku se vám podařilo realizovat řadu pronájmů a několik úspěšných barmanských akcí.
Ano, jako tradičně i dík partnerům České barmanské asociace. Vedení České barmanské asociace dělá všechno pro to, aby v okamžiku uvolnění restrikcí ABZAC centrum fungovalo opět naplno. Řadu akcí už připravujeme. Samozřejmě tak, aby měly smysl nejen pro Českou barmanskou asociaci, ale i pro naše klíčové partnery. 
S Alešem Svojanovským hovořil Matouš Kainc.

www.cbanet.cz
www.iba-world.com



 



Archiv