Menu

Televizní Etiketa v restauracích

01. 04. 2004

Televizní seriál Etiketa si rychle získal širokou diváckou oblibu. Ladislav Špaček každou sobotu na ČT1 v 17.45 v dese­timinutových dílech připomíná pravidla společenského chování. Vzdělání či zkušenosti mnohých z nás v této oblasti značně pokulhávají za kdysi běžnými znalostmi. V posledních čtrnácti letech se navíc zmnohonásobil počet lidí, kteří navštěvují nejrůznější společenské akce. Mnohem víc než dříve se konají vernisáže, party, recepce, rauty, bankety, společenské večírky a samozřejmě obchodní i slavnostní obědy a večeře.

Je tudíž nanejvýš nutné umět se všude orientovat. Od soukromé návštěvy přátel až po večeři u hlavy státu. Od každodenní potřeby až k „výjimečným“ událostem, na které by však měl být každý alespoň trochu připraven. Tvůrci seriálu Etiketa se proto tématům okolo stolování, stravování, nápojů či zasedacího pořádku nemohli vyhnout. Naopak, věnovali jim hned několik dílů. V České republice vzniklo množství hospůdek, barů a restaurací, mezi nimiž už je hodně těch, jejichž úroveň je plně srovnatelná se světem. Natáčelo se mimo jiné v pražském hotelu Holiday Inn, baru Ocean Drive, v restauracích U Vladaře a U Kolowrata. Všudybyl zastihl televizní štáb v restauraci Flambé, jak se chystá předvést televizním divákům dekantaci červeného vína.



Archiv vydání

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001