Sladkovodní ryby, snadno a rychle – zpracování a příprava, recepty
23. 10. 2017
Držitel nejvyššího vyznamenání Asociace kuchařů a cukrářů
České republiky Kříže svatého Vavřince, pedagog a špičkový odborník
na gastronomii Ing. Eduard Levý, přednáší na Jihočeské univerzitě, na
středních školách a odborných rybářských konferencích. Začátkem
listopadu 2017 jde do distribuce jeho publikace Sladkovodní ryby, snadno a
rychle – zpracování a příprava, recepty, kterou vytvořil nejen pro
členy Rybářského sdružení ČR. Jeho kuchařka postihuje sladkovodní ryby,
které se na našem území loví nebo chovají. Jsou tam tedy i jeseter,
tilapie nilská či sumeček africký, což je ryba vhodná pro školní
stravování, protože je bez kostí. Recepty jsou sestaveny tak, aby se rybí
pokrmy daly snadno připravit a všechny suroviny k nim byly snadno dostupné
i v maloobchodních prodejnách obcí a malých měst. Valná část jeho
knihy je věnována pokrmům z kapra, kterého Česku závidí celá Evropa.
Ostatně více než šedesát procent jeho produkce jde na vývoz. Obchodní
trasa od Budějovic na Protivín, Plzeň a Cheb se za dávných časů nazývala
Fischstrasse neboli rybí cesta, kudy čeští kapři cestovali až do
Hamburku.
Publikaci lze objednat na e-mailu: levy.ed@seznam.cz.