Menu

Známe Nositele tradic české kuchyně!

20. 07. 2022

Martin Jiskra, tedy majitel a šéfkuchař Zájezdního hostince U Jiskrů v Kbelnici u Strakonic, se stal historicky prvním držitelem ocenění Nositel tradic české kuchyně. Získal ho od České centrály cestovního ruchu – CzechTourism a Asociace kuchařů a cukrářů České republiky v rámci projektu Czech Specials. Vynikajícím způsobem totiž prezentuje a podporuje českou národní i regionální kuchyni.

Projekt Czech Specials realizuje Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism a Asociace kuchařů a cukrářů České republiky společně od roku 2018. S cílem popularizovat kvalitní tuzemskou kuchyni, a to jak tradiční, tak moderní a pomoci tak přivézt do restaurací, cukráren i kaváren víc hostů.

„Snažíme prezentovat českou gastronomii v celé její šíři jako obor rozmanitý plný jedinečných pokrmů, který využívá regionální suroviny. Proto kvalitní podniky certifikujeme značkou Czech Specials, kdy navíc ti, kteří se v uplynulých letech nejvíc zasloužili o zviditelnění české kuchyně mohou nově získat také čestný titul Nositel tradic české kuchyně,“ říká ředitel České centrály cestovního ruchu – CzechTourism Jan Herget a dodává: „Udělovat ho chceme jednou za dva roky v době, kdy se koná soutěž Kuchař roku. Moc gratuluji historicky prvnímu oceněnému Martinu Jiskrovi. Gastronomický zážitek a způsob, jak Zájezdní hostinec u Jiskrů v Kbelnici tvoří, rozvíjí, podporuje a propaguje doma i v zahraničí českou kuchyni, je dle mých kolegů a odborníků z Asociace kuchařů a cukrářů jedinečný. Víc takových!“

První Nositel tradic české kuchyně získal kromě čestného titulu také umělecký artefakt kuchařské čepice z dílny kuchaře-kováře Pavla Bortníka.  

„Zájezdní hostinec vždycky býval symbolem cesty, zastavení a pokračování. Já jsem procestoval život s vařečkou v ruce. Abych se po těch letech zastavil, uvědomil si, že chci začít budovat vlastní podnik, a pokračoval právě zde. Věřím, že Hostinec u Jiskrů je nejlepším cílem mé dosavadní kuchařské cesty. A oddanosti k řemeslu a že se stane také opakovaným zastavením či přímo cílem cest našich zákazníků,“ říká majitel a šéfkuchař Zájezdního hostince U Jiskrů Martin Jiskra a dodává: „Je radost, když můžeme s konceptem Elegance tradiční kuchyně servírovat návštěvníkům poctivá jídla a nejčastěji právě ta česká. Radost je to pak dvojnásobná, když se nám ocenění Nositel tradic české kuchyně dostane i od kolegů profesionálů. Děkujeme a bereme to jako závazek dělat českému jídlu dobré jméno i nadále.“

„Martin Jiskra je dlouholetým členem naší Asociace. Dokonce jako manažer vedl Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR. Martin hoří vášní pro skvělé jídlo a speciálně pro kuchyni naší krásné země. Ocenění je ve správných rukou,“ říká prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky Miroslav Kubec.

Zájezdní hostinec U Jiskrů využívá kvalitní produkty z regionu jižní Čechy a spolupracuje s místními podnikateli, farmáři i výrobci. Jak říká Martin Jiskra, jejich práci doceňuje právě prostřednictvím jídel. Tradice této restaurace v Kbelnici, která poskytovala stravu a zázemí lidem i koním na císařské cestě ze Strakonic do Prahy, sahá až do 19. století. 
Připravila Štěpánka Filipová.

www.czechspecials.cz
www.czechtourism.cz

skinny brunette undressing strip unclothed desi bhabhi Perverted Stepdad Fucks Stepdaughter April Reid Wearing Mini Dress indian priya papa kitchen fuck in hindi


Archiv