Související články
Jižní Čechy idelálním cílem cest za zdravím
Voda, lesy, rašeliniště, oblast tmavé oblohy ročně přilákají několik milionů návštěvníků. Ti mnohdy netuší, jaké zdraví...
25. 08. 2020
11. 07. 2019
Od srpna 2018, kdy administraci převzala Asociace kuchařů a cukrářů ČR, požádalo o tuto certifikaci 40 restaurací z celé republiky a další žádosti přibývají. Cílem, který si Asociace kuchařů a cukrářů hned na začátku vytýčila, je hlavně kvalita, nikoliv kvantita certifikovaných restaurací. Proto jsme rádi, že do projektu nově vstoupila například pražská restaurace Triton hotelu Adria Praha, kde šéfkuchař Tomáš Horák překvapuje hosty moderními variacemi českých specialit, nebo uznávaná česká restaurace Na Pekárně pana Václava Friče nabízející tradiční české speciality, i restaurace Kolštejn z Branné a Zdejší jídlo z Třeboně, kde se na jídelním lístku setkáte se zajímavými regionálními specialitami.
Nabídka certifikovaných restaurací je propagována nejen na webu a Facebooku projektu, ale i na sesterských webech agentury CzechTourism, jako je Kudy z nudy nebo Česko země příběhů. Nově budou certifikované restaurace propagovány i v zahraničí.
Projekt Czech Specials byl prezentován v dubnu v rámci Garden Food Festivalu v Praze, kde nabízel moderní českou kuchyni a koncem září se Czech Specials představí i na svém stánku na Garden Food Festivalu v Olomouci. Zajímavý bude určitě i kulatý stůl na téma“Je česká kuchyně sexy?“, který proběhne v rámci doprovodného programu soutěže Kuchař roku, která se bude konat na začátku října při veletrhu For Gastro. Letos je soutěžním tématem česká kuchyně, proto se budou snažit naši nejlepší kuchaři zaujmout odbornou porotu moderní úpravou českých národních i regionálních specialit.
Asociace kuchařů a cukrářů chce přispět k dalšímu vzdělávání kuchařů a připravuje pro certifikované i necertifikované restaurace odborné semináře, kde budou účastnící objevovat zapomenuté regionální speciality, které se naučí vařit i servírovat moderním způsobem za použití regionálních surovin a výrobků.
Naše národní kuchyně určitě patří do našeho kulturního dědictví, je nutné ji nejen zachovat pro další generace, ale ji také dále rozvíjet a propagovat doma i v zahraničí. Projekt Czech Specials se o to bude i nadále snažit!
Připravila Maria Horníková, foto CzechTourism.
www.czechspecials.cz
www.akc.cz
www.ahrcr.cz
www.czechtourism.cz
www.czechspecials.cz/recepty
Související články
Voda, lesy, rašeliniště, oblast tmavé oblohy ročně přilákají několik milionů návštěvníků. Ti mnohdy netuší, jaké zdraví...
25. 08. 2020
Nepřehlédněte
Nová marketingová kampaň Letiště Praha podpoří během celého letošního roku výjezdový cestovní ruch a celou řadu zajímavých destinací v Evropě.
29. 01. 2019