Související články
Kuchaři v zimě nespí
Zatímco restaurace ve městech odpočívají po boomu okolo konce roku, na horách to vře.
28. 02. 2018
27. 11. 2018
Asociace hotelů a restaurací České republiky na slavnostním galavečeru v Divadle Antonína Dvořáka v Ostravě předala ocenění manažerům hotelů, provozovatelům restaurací, penzionu a škole.
Do Clarion Congress Hotelu v Ostravě se sjelo na čtyři sta delegátů z řad hoteliérů a provozovatelů restaurací, aby se společně zamysleli nad budoucností a udržitelností cestovního ruchu. Závěr konference již tradičně patřil předávání výročních cen AHR ČR. Zatímco ceny hoteliér a restauratér roku míří za konkrétními osobnostmi, ocenění Penzion roku získává tým, který je nejlépe hodnocen nejen odborníky, ale také v recenzích hostů. Partnerem této ankety je portál Hotel.cz, kde se recenze vyhodnocují. AHR ČR myslí také na vzdělávání mladých a jejich další profesní růst. Tradičně uděluje cenu Škola roku, která hodnotí učiliště, střední, ale i vysoké školy se zaměřením na obory cestovního ruchu. Stejně tak každoročně vyhlašuje anketu Mladý manažer roku, jako výraz ocenění úspěchu manažerů do 30 let. Velmi přínosné je také vyhodnocení Diplomová práce roku, která je výrazem uznání za práci studentů z pohledu uplatnitelnosti dané práce v praxi a přínosu pro obor.
V neposlední řadě asociace každoročně oceňuje projekty zaměřené na odpovědné podnikání. Je to výraz uznání těm, kdo se svým podnikáním snaží přinést prospěch a pomoc také v místech, kde podnikají, zabývají udržitelností podnikání pro životní prostředí a pomáhají potřebným. Medailonky jednotlivých kandidátů a další informace naleznete na www.cenyahr.cz.
Mimořádné ocenění Asociace hotelů a restaurací České republiky v podobě sošky z dílny výtvarníka Milana Mottla letos obdrželo Letiště Václava Havla Praha. Cenu převzal člen představenstva Jiří Kraus.
Cenou Hoteliér roku 2018 - Hotelové řetězce a hotely nad 80 pokojů byl oceněn Cluster General Manager NH Prague City a NH Collection Prague Petr Nešpůrek.
Cenou Hoteliér roku 2018 - Hotely do 80 pokojů byl oceněn ředitel Hotelu Chvalská Tvrz Jan Škrle.
Cenou Restauratér roku 2018 - Hotelové restaurace byl oceněn šéfkuchař Hotelu Miura Michal Göth.
Cenou Restauratér roku 2018 - Nezávislé restaurace byl oceněn majitel společnosti Švejk Gastro Radovan Sochor.
Cenou Mladý manažer roku 2018 byl oceněn Front Office Supervisor Park Inn Hotelu Prague Filip Švajda.
Cenou Škola roku 2018 byla oceněna Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. Ocenění převzal Petr Studnička.
Cenou Odpovědný hotel/restaurace roku 2018 byl oceněn Park Inn by Radisson Hotel Ostrava. Ocenění převzal Petr Frýdl.
Cenou Penzion roku 2018 byl oceněn Penzion Jasmín, Liberec.
Cena JUDr. Vladimíra Štětiny byla předána doc. Ing. Jarmile Indrové, CSc. za celoživotní profesní přípravu mladé generace a přínos cestovnímu ruchu.
Připravila Miluše Jaklová.
www.ahrcr.cz
Související články
Zatímco restaurace ve městech odpočívají po boomu okolo konce roku, na horách to vře.
28. 02. 2018
Nepřehlédněte
Cestovní ruch si jednoznačně zaslouží jednotné řízení s jasnou strukturou a systémem financování, říká předseda Fóra cestovního ruchu Viliam Sivek.
24. 07. 2019
Generální ředitel Národního muzea v přírodě převzal Grand Prix Patria Nostra 2020.
18. 01. 2021