Související články
Vlakem za regionální kuchyní
12. 12. 2017
Sezónní nabídky v jídelních vozech Českých drah se v letošním roce nesly ve znamení regionální kuchyně - postupně byly představeny zajímavé regiony České republiky se zaměřením na jejich typickou gastronomii.
Nejen Magdaleně Dobromile Rettigové, autorce mnoha kuchařských knih, vzdal hold ČD Restaurant se servisem JLV sezónními nabídkami zaměřenými na poznávání kuchyně jednotlivých krajů. „Naši hosté mají nejraději českou kuchyni, proto jsme se rozhodli, že jim v rámci střídání sezon postupně nabídneme různé regionální recepty. Ne náhodou jsme naši cestu začali ve východních Čechách, kde žila naše nejznámější kuchařka,“ přibližuje letošní koncept nabídky JLV v jídelních vozech a bistrovozech Českých drah ředitel pro obchod a marketing JLV, a.s., Jan Valeš. „I tentokrát pro nás sezónní menu připravili nejlepší kuchaři z Asociace kuchařů a cukrářů ČR, se kterou úspěšně spolupracujeme už druhým rokem. Jejich úkolem je dohlížet nejen na chuť, ale také na kvalitu a pestrost jídel, která servírujeme zákazníkům.“
V průběhu roku cestující prostřednictvím ČD Restaurant navštívili například východočeský nebo jihočeský region. Aktuální, a zároveň poslední letošní „regionální ochutnávka“ je spojena s návštěvou jihomoravského kraje, regionu slunce a vína, proslulého svou úrodností a pohostinností. Při návštěvě Moravy je povinností pozvednout pohárek s vínem nebo sklenku dobré slivovice. Kvalitní víno, slivovice nebo domácí uzené jsou ale výsledkem celoroční dřiny. Plody této poctivé práce můžete nyní ochutnat na palubách národního dopravce i Vy. Zkuste třeba pomalu tažená hovězí líčka na červeném víně, s glazovanou kořenovou zeleninou a máslovým bramborovým pyré nebo tradiční kuřecí krém s kousky masa a bylinkami. A pokud budete chtít být opravdu styloví, dopřejte si sklenku vína z vinařství Znovín Znojmo!
Připravil Martin Janura.
www.jlv.cz
Nepřehlédněte