Menu

Velikonoční rodinné pečení s Mlékárnou Valašské Meziříčí

18. 03. 2021

Přestože letošní Velikonoce budou opět trošku jiné, můžeme si je užít v rodinném kruhu a dopřát si i něco dobrého na zub. Mlékárna Valašské Meziříčí připravila recepty za použití svých výrobků, které mohou péct maminky či babička za pomocí dětí. Připraví tak společně nejenom pochoutku, která bude chutnat každému, ale stráví i společný čas, kdy se dobře zabaví. Čerstvé mléčné výrobky dodají těstu lahodnosti a jemnosti. Velikonoce se slaví každý rok v jiný den, protože se jedná o jeden z mála pohyblivých svátků v roce. Tento svátek oslavující jaro, ale také vzkříšení Ježíše Krista připadá podle kalendáře na první neděli po prvním jarním úplňku, tedy po 21. březnu. V letošním roce připadá Velikonoční pondělí na 5.dubna.

„Připravili jsme recepty, které v této nelehké době mohou být zábavou pro maminky a jejich děti či babičky a vnoučata," říká Radka Benešová Marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Bílé jogurty či Kefírové mléko z Valašska jsou skvělým pomocníkem při pečení nejen o Velikonocích, ale po celý rok, proto jsme je do našich velikonočních receptů také zahrnuli," dodává Radka Benešová.

Velikonoční šneci

Suroviny na těsto:
200 ml Kefírového mléka nízkotučného z Mlékárny Valašské Meziříčí
300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
špetka soli
80 g cukru
50 ml teplé vody
100 ml oleje
1/2 kostky droždí
1 vejce a 1 žloutek
1 vanilkový cukr (20 g)

Suroviny na náplň:
70 g rozpuštěného másla
skořicový cukr

Suroviny na potření:
1 rozšlehané vejce

Postup přípravy receptu:
V míse smícháme mouku a sůl, uděláme důlek uprostřed, kam vsypeme cukr + vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme 50 ml vlažné vody. Necháme vzkypět. Přidáme olej, vejce a Kefírové mléko nízkotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí a vypracujeme vláčné těsto. Necháme kynout 45 minut až hodinu. Mezitím rozpustíme máslo a necháme ho trochu zchladnout. Můžeme přidat i rozinky, ale není nutné. Vykynuté těsto rozdělíme na třetiny. Z každé vyválíme plát silný asi 5 mm, potřeme máslem, posypeme hustě skořicovým cukrem a zavineme do rolády. Z každé rolády krájíme kolečka cca 1 cm silná a pokládáme je na plech s pečícím papírem. Každé kolečko potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 180° asi 15 minut.

Velikonoční mini bábovky
Suroviny:
200 g Smetanového bílého jogurtu z Mlékárny Valašské Meziříčí
200 g hladké mouky
3 vejce
150-200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
kůra z 1 citronu

Postup přípravy receptu:
Všechny suroviny vložíme do hlubší misky a důkladně rozšleháme. Těsto nalijeme do dobře vymazaných a hrubou moukou vysypaných mini formiček na bábovky, případně do jedné velké formy a vysypané formy a pečeme 15 minut při 180°C, pak snížíme na 150°C a dopečeme (asi 30 minut). Propečenost zkusíme špejlí. Po upečení vyklopíme a necháme dobře vychladnout na mřížce. Pak pocukrujeme.
Připravila Kateřina Gorškov Řeháková.

www.mlekarna-valmez.cz

skinny brunette undressing strip unclothed desi bhabhi Perverted Stepdad Fucks Stepdaughter April Reid Wearing Mini Dress indian priya papa kitchen fuck in hindi


Související články


Mice Gastro Z domova

Plzeňský Prazdroj navštívil rekordní počet turistů

Atraktivní prohlídkové trasy a další akce v pivovaru Plzeňský Prazdroj a nově také v pivovaru Gambrinus si vloni nenechalo ujít 762...

05. 02. 2018

číst dál


Gastro Vzdělávání

V celostátním kole gastronomické soutěže patří Lukášovi z Přímky bronz

Zlato, bronz, bronz. 2017, 2018, 2019. Za poslední tři roky žáci ze SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. na nejvyšších příčkách...

10. 12. 2019

číst dál


Nepřehlédněte


Ze světa

Severovýchod Slovenska láka turistov

Oblastná organizácia cestovného ruchu „ŠARIŠ“ – Bardejov zaznamenala za prvý polrok 2017 zvýšenie počtu turistov oproti rovnakému obdobiu minulých rokov.

26. 09. 2017

číst dál


Vzdělávání

Vzdělávání je takové, jací jsou vzdělávající

Peníze, které dnes ve fungujících fabrikách vyděláváme, bychom měli investovat do vědy a výzkumu, do nových technologií a vědeckých kádrů, říká senátor...

09. 08. 2017

číst dál


Archiv