Související články
Mlékárenský výrobek roku 2018
Acidofilní mléko vanilkové s cereáliemi a lněným semínkem Mlékárny Valašské Meziříčí získalo prestižní ocenění.
13. 06. 2018
12. 11. 2017
· 12. Gastronomické dny v hotelu Horizont 8. - 10.12. 2017
Komentované pětichodové degustační menu snoubené s vybranými víny
Exkluzivní víkendové menu
V Peci nesedí za pecí a připravují Gastronomické dny. Dal by se podle nich snad i řídit kalendář. Předzvěstí astronomické zimy v Peci pod Sněžkou jsou již tradičně Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont Jiřího Švestky. Ty již po dvanácté zpestří období před začátkem zimní sezóny ve SkiResortu Černá hora - Pec. Každoroční svátek skvělých pokrmů a vybraných vín letos proběhne o druhém adventním víkendu.
Snoubení pokrmů s víny
Vrcholem Gastronomických dnů pak bude sobotní večer 9. prosince. Připravena bude více než dvouhodinová degustace sestávající z pětichodového menu, doplněného o pečlivě vybraná moravská vína z vinařství Chateau Valtice. Jednotlivé chody budou průběžně představeny šéfkuchařem Jiřím Švestkou ve spolupráci s Markem Šťastným, ředitelem Chateau Valtice.
"Sobotní večer je určen hlavně těm hostům, kteří chtějí ochutnat hned několik pokrmů najednou, a také se o nich něco dozvědět. Jsme však připraveni i na hosty, kteří by sobotní degustaci nestihli. Ti si mohou v HORIZONT café & restaurantu od pátku do neděle užívat nejen pokrmy ze sobotního degustačního menu, ale i další speciality, připravované našim kuchařským týmem exkluzivně pro tento víkend," říká Karel Rada, ředitel hotelu Horizont.
Degustační menu
sobota 9. prosince 2017
Jemná krémová polévka z pečeného česneku s restovanými slaninovými krutony
Sylvánské zelené pozdní sběr 2015
Veltlínské zelené výběr z hroznů 2015
Bramborové rösti s lososem, šlehačkou s lososovým kaviárem a zastřeným křepelčím vejcem, doplněné koprovým olejem
Chardonnay výběr z hroznů 2015
Rulandské bílé výběr z hroznů 2015
Prsíčko a stehýnko z mladého kuřátka, připravované na přepuštěném másle s čerstvými bylinkami, podávané na chřestovém pyré s pórkem
Ryzlink vlašský výběr z hroznů 2015
Ryzlink rýnský VOC Valtice 2015
Spider steak z telecího masa s fazolovým ragú a tuřínem pečeným na přepuštěném másle
Merlot pozdní sběr 2015
Frankovka výběr z hroznů 2015
Nočky z odpalovaného těsta na čokoládovém mascarpone s čerstvými fíky marinovanými v cukrovém roztoku a jadérky z granátového jablka v dezertním víně a medu
Aurelius pozdní sběr 2016
Rulandské šedé výběr z hroznů 2015
A na závěr cuvée Cabernet Sauvignon x Merlot výběr z hroznů 2015 barrique
OBJEVTE SVŮJ HORIZONT...
Připravil Bc. Pavel Bednář
www.hotelhorizont.cz
Související články
Acidofilní mléko vanilkové s cereáliemi a lněným semínkem Mlékárny Valašské Meziříčí získalo prestižní ocenění.
13. 06. 2018
Nepřehlédněte
Ve dnech 28. srpna až 1. září 2018 se v Mariánských Lázních uskuteční třetí ročník Marienbad Film Festivalu.
31. 05. 2018