Menu

Tipy na smysluplné české hry a hračky

05. 10. 2024

Vánoce o sobě pomalu dávají vědět. Většinou řešíme, jaký vybrat ten správný vánoční dárek, aby jednak udělal radost a zároveň byl užitečný. Tradiční výrobce her a hraček EFKO z Nového Veselí, přináší na letošní vánoční trh nespočet novinek. Snad Vám svým výběrem udělá radost a pomůže při řešení nákupu vhodného dárku. Jedná se o hry a hračky, u kterých naleznete kromě kvality i již zmíněnou přidanou hodnotu. Zkrátka promyšlené výrobky, které rozvíjí děti i dospělé. Pro nejmenší je připravena ucelená řada her KukiKuk. Předškolákům jsou určeny sety MultiGO, novinka Příšerky pod postelí, Hry pro předškoláky nebo ECO Roto. Hru Tajemství Býčí skály ocení zase starší děti i celé rodiny, podobně jako Meteo domeček s Patem a Matem. S Ekologickým krmítkem a postavičkou Igráčka Ornitologa uděláte radost všem. Jedná se o nadčasový dárek, který využijete po celý rok a hodně se s ním naučíte. A to při pozorování nejrůznějšího ptactva, které k Vám zavítá. Hry a hlavolamy z řady cestovních her Pytlíczech mohou být nenákladnou, avšak hodnotnou pozorností, kterou lze obdarovat například svoje kolegy nebo kamarády.

„Mám radost, že se nám společně s mými šedesáti kolegy stále daří rozšiřovat nabídku vlastních kvalitních výrobků pro naše malé ratolesti Právě ony si především o Vánocích zaslouží to nejlepší – bezpečné a promyšlené hračky. V letošním roce jsme uvedli na trh mnoho novinek, které zajisté udělají radost nejen dětem. Nákupem našich her rodiče investují smysluplně své finance. Hravou formou tak podpoří vzdělání a schopnosti budoucí generace. A to se přece vyplatí. Osobně se mi velice líbí nová hra Příšerky pod postelí a pro starší děti rodinná hra Tajemství Býčí skály,“ sděluje s nadšením Miroslav Kotík, majitel firmy EFKO.

Pro kojence: Kontrastní karty
Hledáte-li hezký a zároveň užitečný dárek pro svoje nejmenší, neměly by vaší pozornosti uniknout „Véééliké kontrastní karty pro miminka“ z nové řady her KukiKuk. V balení naleznete 24 obrázků pro přirozený rozvoj zraku a pozornosti nejmenších. Součástí jsou i rady pro rodiče, které jsou vypracované na základě odborných studií. V prvních měsících života lze pomocí těchto karet rozvíjet zrak a paměť. Učí děti fixovat zrak a rozeznávat základní obrysy. Kojencům prostřednictvím velkých speciálně navržených obrázků předává hra první impulsy k vizuálnímu pochopení světa kolem sebe. Velké karty jsou vyrobeny z dostatečně silného odolného kartonu a zabaleny v kompaktní pevné krabici. MOC 349 Kč.

Pro mladší předškolní věk – sety MultiGO
Radost dětem od 3 let mohou udělat dárkové sety autíček MultiGO se stavebnicovým systémem výměny nástaveb. Ty umožňují přetvářet vzhled a účel autíček. Jednoduchým pootočením nástavby je možné změnit automíchačku na bagr, bagr na autojeřáb nebo cisternu. Tato přeměna děti baví a zároveň rozvíjí jejich jemnou i hrubou motoriku. Autíčka jsou doplněna tematickými figurkami Igráčka, takže tvoří ucelené herní prostředí. Sety se pyšní oceněním GRAND PRIX odborné poroty veletrhu For Kids, oceněním odborníků SPRÁVNÁ HRAČKA a pozitivní hodnocení má i mezi testery portálu „Testuj to“. MultiGO autíčka lze zakoupit jak samostatně, tak i v různě velkých setech, podobně jako jednotlivé výměnné nástavby a další příslušenství.

„Nabídka řady MultiGO je široká. Děti tak mohou v dopise Ježíškovi napsat, zda si budou hrát na hasiče, popeláře, stavebníky, silničáře nebo například farmáře. Naše autíčka se od těch konkurenčních neliší pouze stavebnicovým systémem, ale také materiálem, který lze potisknout a je lesklejší. Proto mají Igráčkova autíčka atraktivnější vzhled. Použitý odolný plast a celková konstrukce zajišťuje nadstandardní životnost výrobku. I proto si můžeme dovolit na tyto autíčka poskytnout u hraček naprosto ojedinělou záruku 5 let.  Auta lze pohodlně omývat, není tak problém je vzít třeba i na písek. Nově jsme řadu MultiGO rozšířili o sety v eco-friendly balení. To je tvořeno z recyklovaného kartonu s certifikací FSC®. Velké sety mají krycí okénko, které je ze 70% tvořeno recyklovaným plastem. Samotná autíčka jsou ze 100% recyklovatelného materiálu. Když k tomu přidáte kompletní výrobu v České republice, dostáváte výrobek, který bezezbytku naplňuje ducha cirkulární ekonomiky,“ uvádí Alena Trávníčková, obchodní ředitelka firmy EFKO.

Chcete podpořit zručnost vašeho předškoláka?
Skvělou volbou je pak výrobek s názvem ECO Roto. Jedná se
o inovativní eco-friendly stavebnici, která klade důraz především na rozvoj dětí a budoucnost planety. Děti mohou skládat zvířátka z Bláznivé ZOO, Veselé farmy nebo pohádkové postavy a prostředí z Tajemného hradu či Kouzelného mlýna. Všechny části stavebnice pochází z recyklovaných materiálů. Silné pevné lepenkové díly jsou vyrobeny z 100% recyklovaného papíru. Šrouby a matičky jsou nalisovány z vyčištěného a recyklovaného plastu. Konstrukce stavebnice je vytvořena tak, aby bylo použito co nejmenší množství plastového spojovacího materiálu – šroubů a matiček. Právě šrouby mají speciálně navržené stoupání, tak aby vyhovovalo malým dětským ručičkám. Všechny papírové a kartonové části výrobku včetně balení jsou vyrobeny z papíru s FSC® certifikací. ECO Roto získalo letos na podzim ocenění odborníků „SPRÁVNÁ HRAČKA“. Vyráběno je ve čtyřech druzích za jednotnou cenu 359 Kč.

Příšerky pod postelí – novinka, která děti zaručeně chytí
Tuto novou milou paměťovou hru pro všechny strašpytlíky i nebojsy vytvořila firma EFKO ve spolupráci s celosvětově úspěšným dánským autorem her Martinem N. Andersenem. Úkolem všech hráčů je najít pod 3D postýlkami co nejvíce dvojic neposedných příšerek. Když se jim povede příšerky pochytat do půlnoci, mohou jít všichni v klidu spát. Děti i dospělí potrénují paměť, trpělivost i jemnou motoriku. Hra je určena pro 2-4 hráče, má jednoduchá pravidla a je vhodná pro všechny od 4 let. MOC 379 Kč.


Pro předškoláky

EFKO přišlo letos na trh i s menšími hrami řady Her pro předškoláky. Jsou zaměřené na zdokonalování dětí v různých oblastech – počítání, seznamování se s písmenky, rozvojem paměti, obrazotvornosti, jemné motoriky a podobně. Firma je vytvořila ve spolupráci se speciálními pedagogy a jsou inspirované metodou Montessori. Naleznou uplatnění doma i ve školkách a školách. Oblíbenost této řady dokládá fakt, že již čítá na 13 samostatně prodejných variant, z nichž například Hry pro předškoláky Vnímám to se staly HRAČKOU ROKU. Ceny startují na 189 Kč.

„Společné hraní her posiluje rodinné vztahy a podporuje vzájemnou komunikaci. Navíc hry rozvíjejí důležité dovednosti a schopnosti dětí, které jsou klíčové pro jejich budoucí úspěch ve škole i v životě,“ uvedla Mgr. Tereza Netolická, MBA, zástupkyně ředitele Základní školy a gymnázia Square z pražských Nuslí. „Díky těmto sadám her získají děti základní znalosti pro snazší nástup do první třídy. Cítí se tak sebevědomější a lépe připravené na školu. Pocit jistoty v raném věku může pozitivně ovlivnit jejich celkový postoj ke vzdělávání a jejich ochotu učit se nové věci. Žádný start není jednoduchý, ani ten školní, tak proč ho dětem neulehčit,” doplňuje Tereza Netolická.

Společně strávený čas je nejlepším dárkem
Společenské hry mají jednu z nesporných výhod. Dokáží spojit různé generace. Jedním z vánočních tipů českého výrobce, který pod stromečkem ocení celá rodina, je lehce strategická hra Tajemství Býčí skály. Hráči se v ní zhostí rolí badatelů zkoumajících tajuplné podzemí Moravského krasu. Cílem hry je prozkoumat co největší část jeskyně a objevit v ní cenné nálezy. Jedním z nich je i legendární bronzový býček. Ve hře figurují skutečné objevy, které byly v Moravském krasu objeveny. Hráči tak získají i zajímavé historické znalosti. MOC 499 Kč.

Sledovat vývoj počasí mohou jednotliví členové rodiny díky Meteo domečku s Patem a Matem. Předpověď počasí je založena na jednoduchém fyzikálním jevu, kdy venkovní vlhkost vzduchu buď zkracuje nebo prodlužuje citlivé přírodní vlákno a způsobuje pohyb jedné nebo druhé figurky. Vykoukne-li z domečku Pat, bude pěkně. Vykoukne-li ovšem Mat, očekává se vlhké a deštivé počasí. Domeček potěší všechny generace. Děti si mohou vést malý meteorologický deníček. Zabaví se tak pozorováním během celého roku.
Meteo domeček získal ocenění GRAND PRIX odborné poroty veletrhu For Toys a zakoupíte jej za 499 Kč.

Radost sobě i přírodě mohou udělat malí ornitologové, kteří mezi vánočními dárky najdou Ekologické krmítko s postavičkou Igráčka Ornitologa. Díky promyšlené konstrukci se snadno doplňuje i udržuje. Lze jej zavěsit, umístit na tyč nebo připevnit na zábradlí. Krmítko se stane vyhledávaným místem ptáků a malým pozorovatelům už jen stačí radovat se společně se svými rodiči ze smysluplného dárku.







Hledáte-li levnější, ale hodnotný dárek, který potěší třeba kolegy v práci nebo kamarády, neměla by vám uniknout řada cestovních her a hlavolamů řady Pytlíczech. Jde o deset samostatně prodejných her a hlavolamů, umístěných v designovém plátěném pytlíku, který se vejde do každé kapsy. Tato řada se vyznačuje použitím hodnotných ryze přírodních materiálů – dřevo, karton a bavlna. To vše je opatřené kresbami s příběhy cestovatelky a designérky Táni Sekerkové. V pytlíčcích naleznete jak různé tradiční hry, tak oblíbené Piškvorky Expert či hlavolamy Tangram nebo Eternity. Jako všechny výrobky firmy EFKO i Pytlíczech je kompletně vyráběn v Česku. Jednotná cena 199 Kč.

Všechny uvedené hračky lze zakoupit přímo na e-shopu výrobce https://eshop.efko.cz i ve vybraných hračkárnách a dalších e-shopech.
Připravila Kateřina Goroškov Řeháková.

www.efko.cz



Archiv