Související články
German.Local.Culture. - tematická oblast Taste
Požitek a chuť: regionální, a přesto otevřeni světu
18. 06. 2022
01. 04. 2024
Desátý ročník soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2024 proběhl ve druhé polovině března v prostorách společenského sálu Střední školy hotelové a služeb Kroměříž. Soutěž měla mezinárodní charakter a zahrnovala kategorie Barista a Kuchař. Celkem 26 soutěžících kuchařů se utkalo o prestižní ocenění pod dohledem hodnotící komise složené z kuchařských odborníků a zástupců Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.
V kategorii Kuchař Střední školu společného stravování v Ostravě-Hrabůvce reprezentoval žák 2. ročníku Josef Příhoda. Jeho úkolem bylo připravit 4 porce moderního teplého pokrmu s přílohami a lososem obecným jako základní surovinou v časovém limitu 45 minut. Po náročném boji se umístil na
2. místě.
V kategorii Baristů se soutěže za Střední školu společného stravování v Ostravě-Hrabůvce zúčastnily studentky 1. ročníku Barbora Pásztorová a Vendula Vilková. Jejich úkolem bylo připravit v časovém limitu 10 minut po 2 porcích Espresso macchiato, Cappuccino a volný nápoj z kávy a sirupu Monin. Hodnocení jejich výkonu zahrnovalo techniku práce, práci s mlékem, komunikaci s porotou, hygienu práce, profesionální přístup a stejnost provedení nápojů. Za svůj výkon se Barbora Pásztorová umístila na 6. a Vendula Vilková na 9. místě.
Připravila Hana Schwarzová.
www.hskm.cz
www.ssss.cz
Související články
Požitek a chuť: regionální, a přesto otevřeni světu
18. 06. 2022
Nepřehlédněte
Konference bude znovu on-line a zaměří se na restart cestovního ruchu.
18. 02. 2021