Menu

Spolupráce znojemské Přímky s českými velvyslanectvími

11. 12. 2023

Bezmála 30 let zajišťuje SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. bankety na českém velvyslanectví v Rakousku

SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. se podílí na přípravách Státních recepcí při příležitosti státních svátků, mezi něž patří Den české státnosti a Den vzniku samostatného Československa, v letech 2009 a 2022 na zajištění pracovních obědů v rámci předsednictví Česka v Radě Evropské unie, na banketní obsluze slavnostních obědů
a večeří. Od roku 2004 se přidává spolupráce s českým velvyslanectvím v Budapešti
a v roce 2012 s naším velvyslanectvím v Haagu.


„Píše se rok 1996 a já, žák oboru Kuchař-číšník na střední škole na Přímětické ulici ve Znojmě, poprvé vyjíždím na české velvyslanectví do Vídně. Plný očekávání, s respektem k profesi a zároveň s hrdostí, že právě mě učitelé vybrali do týmu, který reprezentuje nejen TOP gastroobor naší školy, ale i město Znojmo a Česko. A dnes? Již v roli pedagoga odjíždím se stejným respektem a hrdostí nejen do Vídně, neboť spolupráce pokračuje. Pracovní tým skládám opět z kuchařů a číšníků a také z žáků studujících obor Hotelový management, protože nabídka oborů, které naše škola v současnosti nabízí, se za těch téměř 30 let rozrostla. Setkáváme se s mnoha významnými hosty z řad politiky  s prezidenty, premiéry či ministry, a z diplomacie a kultury jak z Česka, tak i ze zahraničí,“
prozradil Bc. Martin Benda, vedoucí učitel odborného výcviku.

„V neděli 4. 12. 2023 jsme se vrátili z Vídně, zajištovali jsme přípravu a obsluhu slavnostního oběda u příležitosti přijetí předsedy české vlády Petra Fialy u spolkového prezidenta Alexandera Van der Bellena se zástupci rakouských firem a institucí, včetně Rakouské národní banky či Svazu průmyslníků. Servírovala se pečená dýně, salát little gem, nakládané houby, čerstvý sýr, dresink z dýňového oleje, následoval hlavní chod, a to pečený candát na másle, kroupy, špek, zelenina, hráškové a květákové pyré, račí omáčka a sladkou tečkou nakonec byl jak jinak než Sachrův dort, šlehačka, meruňkový gel a ovoce,“ doplnila Nikol Kazderová z KČ2.B.

„Byli jsme pochváleni! Slovy magistry Barbory Loudové, ředitelky Odboru protokolu a zahraničních vztahů Úřadu vlády České republiky, která po skončení akce ocenila naši profesionalitu při servisu slavnostního oběda a výbornou reprezentaci naší země v zahraničí. Prý už toho za svoji profesní kariéru viděla hodně, ale toto že bylo něco! Naše souhra, odbornost, profesionalita a týmovost byla dle jejích slov dokonalá. Takovou spolupráci ambasády se školou prý mohou ostatní české ambasády v zahraničí závidět,“ hrdě pronesla Robina Valičová, absolventka oboru Kuchař-číšník, žákyně 1. ročníku nástavbového studia.

„Ještě jste neřekly, čím vždycky zaujmeme. Při banketní obsluze slavnostních obědů a večeří má každý z nás na starosti přesně stanovený počet hostů dle zasedacího pořádku a obsluha probíhá formou společných nástupů servírování pokrmů a nalévání nápojů. To vše v bílých rukavičkách a synchronizovaně. Je to adrenalin i pro nás!“ dodal s úsměvem Lukáš Kročil z 1. ročníku oboru Kuchař-číšník.
Připravila Ludmila Karpíšková.

www.sousoszn.cz

skinny brunette undressing strip unclothed desi bhabhi Perverted Stepdad Fucks Stepdaughter April Reid Wearing Mini Dress indian priya papa kitchen fuck in hindi


Archiv
festival krumlov 34
czech semicon
food art festival