Související články
Velikonoce v Globusu se letos nesou v tradičním duchu
Pekaři ručně vykulují mazance, pečou jidáše a řezníci udí čerstvé uzené maso.
05. 04. 2022
10. 11. 2024
Již 16. ročník soutěže o značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2024 a Dětská chuťovka 2024 proběhl pod záštitou ministra zemědělství Marka Výborného, Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova, prezidenta Agrární komory Jana Doležala a prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáše Prouzy. Uspělo celkem 32 českých firem, jejichž představitelé převzali na slavnostním vyhlášení výsledků ve čtvrtek 24. října v Národním zemědělském muzeu v Praze ocenění za nejchutnější potraviny vyrobené v Česku. Značkou ČESKÁ CHUŤOVKA 2024 se tak může nově pyšnit 91 výrobků a značkou DĚTSKÁ CHUŤOVKA 2024 pak dalších 19. Titulem Rytíř české chuti byl poctěn Jaroslav Janoušek, který celý svůj profesní život zasvětil oboru zpracování masa. Pod jeho vedením se provozy v Plané nad Lužnicí a Kostelci staly synonymem kvality a inovace ve výrobě masných produktů Přítomní novináři pak na místě také ocenili tři dle nich nejchutnější letošní potraviny: Tlačenku výběrovou z uherskobrodské rodinné firmy VOMA, Koláč sváteční – borůvkový z pekařské výroby Globus a Dezert do misky Schwarzwald z Jizerských pekáren.
Česká chuťovka si jako nezávislá iniciativa potravinářských odborníků vybudovala za 16 let své existence jedinečné postavení mezi uznávanými značkami kvality potravin vyrobených v Česku a mnozí výrobci se proto do soutěže opakovaně a rádi vrací. Vysoutěžená loga České chuťovky a Dětské chuťovky totiž zákazníkům srozumitelně sdělují, že dané potraviny jsou nejen vysoce kvalitní, ale především vynikají skvělou chutí, což je pro většinu spotřebitelů to nejdůležitější. Získaná ocenění Česká chuťovka a Dětská chuťovka tak pro úspěšné výrobce představují i velký marketingový potenciál v jejich komunikaci se zákazníky. Výsledky letošní soutěže opět potvrdily, že ocenění čeští potravináři si zaslouží respekt a úctu, když v dnešních nejistých ekonomických podmínkách dokáží nejen udržet vysokou kvalitu své produkce, ale přichází i s řadou zlepšení a inovací. Právem by si tak zasloužili i promyšlenější systémovou podporu ze strany vlády a příslušných institucí ve vytváření férových tržních podmínek, neboť chutné tuzemské potraviny nejen motivují k lepší výživě, ale posilují i kulturní tradice a pocity spokojenosti a sounáležitosti ve společnosti.
Připravil Josef Sléha, foto Michal Vokřál.
www.ceskachutovka.cz
www.facebook.com/ceskachutovka
https://cesky.porcelan.cz/
www.nzm.cz
www.jarmarkchuti.cz
www.iprosperita.cz
www.toprecepty.cz
https://rf-hobby.cz/profil/epocha
http://www.festival-opera.cz/
http://agral.cz/
www.podskalska.cz
http://dta.cz/
www.londynska.cz
Související články
Pekaři ručně vykulují mazance, pečou jidáše a řezníci udí čerstvé uzené maso.
05. 04. 2022
Nepřehlédněte