V sobotu 11. září 2021 ožije areál Valašské dědiny ukázkami podzimních prací a činností. Přijďte zavzpomínat na podzimní čas – na práce, které se z našeho života vytratily.
„V letošním roce se zaměříme na sklizeň brambor – zemáků. Návštěvníci se mohou seznámit i s přípravou tradičních pokrmů z brambor v několika chalupách. Dobrou náladu navodí gajdoš Petr Sovják z Neubuze spolu s hudeckou muzikou Radhošť,“ pozval Jindřich Ondruš, generální ředitel Národního muzea v přírodě.
V usedlosti z Nového Hrozenkova čp. 10 budou hospodyně připravovat tzv. podlesníky – placky na zelných listech a ve vedlejším domě se budou péct placky z vařených brambor na plotně sporáku.
V Matochově usedlosti z Velkých Karlovic – Jezerného budou připravovat zemákové pagáčky, v chalupě z Lužné zase zemáky na loupačku vařené na kútku v železňáku. Pečáky budou děti péct v ohníčku přímo na poli.
V průběhu dne bude k vidění strouhání šindele, příprava dřeva na zimu, řezání na cirkulárce poháněné benzínovým motorem, vyorávaní, sběr a třídění brambor.
Areál Valašské dědiny bude otevřen od 9.00 do 17.00.
Co z ní vyčtou vaši hosté, zákazníci, klienti i konkurence? To, že jim garantujete kvalitu služeb na úrovni evropského standardu až nadstandardu a máte na to...