Menu

Pekaři Globusu vyrobí víc hotových těst na cukroví

08. 12. 2020

Ve vlastních výrobách, pekárnách, cukrářstvích a řeznictvích Globusu probíhají perné přípravy na Vánoce. A přizpůsobují se trendům, které jsou letos nové. Například v cukrářstvích letos připraví víc hotových máslových těst, protože od jara v domácnostech panuje trend vlastního pečení. Úplnou novinkou z Globusu budou máslové korpusy cukroví, které si doma lze jen dozdobit. V řeznictvích se chystají na velký zájem o delikátní šunky, a hlavně vinnou klobásu. Věděli jste, že největší jedlíci této jemné bílé pochoutky s vínem a muškátovým oříškem jsou z Ústí nad Labem a trumfují dokonce i Pražany? Všechny zdejší výrobky jsou označeny Poctivá výroba Globus. A ať již jde ale o masové nebo sladké pochoutky, vedoucí řeznictví i pekařství se shodují, že letos se veškerá výroba nese v duchu dokonalé hygieny.

Globus letos zvýší výrobu hotových těst na cukroví z pravého másla, cukru a mouky na 12,5 tuny. „Lidé budou víc péct než jiné Vánoce. Ukázala to jarní vlna pečení, kdy mnozí z nich zůstali doma a tvořili. Pro ně naše cukrářky připraví linecké, ořechové, kokosové, kakaové, medovníkové těsto, ale také těsto na vanilkové rohlíčky a pracny,“ řekl Pavel Meduna, vedoucí výroby a prodeje pekařství a cukrářství Globus. O hotová těsta byl podle jeho slov loni obrovský zájem, stejně jako o již hotové cukroví. Letos ho připraví cukrářky přes 8 tun v různých tradičních vánočních tvarech a recepturách. Loni vedle velkých dárkových kazet cukroví měly značný úspěch balení menší s lineckými kolečky a hvězdičkami s polevou. Letos proto Globus v malém balení nabídne i variantu lineckých srdíček s polevou a vanilkovými půlměsíčky.

Originální novinkou cukrářství Globusu je řešením pro ty, co chtějí vlastní cukroví, ale nemají čas připravovat úplně vše. „Budeme prodávat zabalené máslové linecké korpusy - kolečka, srdíčka a zvonečky, každý si je může sám doma naplnit a nazdobit dle vlastní chuti a fantazie. Z této sady lze připravit 30 kusů klasického českého lineckého cukroví. Prodávat je budeme v našem pekařském shopu,“ doplnil Pavel Meduna.

Tradičně pak v patnácti pekárnách Globus napečou a ručně upletou přes 60 kilometrů vánoček, což vydá na 160 tisíc kusů. Nebude chybět ani velmi oblíbená vánočka DeLuxe z devíti pramenů s velkou porcí rozinek a másla. „Největší zájem o vánočky De Luxe, těsta i cukroví je v Praze. Nicméně vánočky jako takové jsou typicky nejpopulárnější pro Pardubice, Olomouc a Ostrava, kde jich kupují zákazníci opravdu velké množství,“ poznamenal Pavel Meduna. Jen na vánoční cukroví, těsta a vánočky v Globusu spotřebují pekaři a cukrářky více jak 15 tun českého másla, 10 tun rozinek a 6 tun mandlových plátků.  

Vinná klobása – nejoblíbenější v Ústí a Praze
Zájem o maso a uzeniny je v Globusu vysoký neustále. Nicméně se ročními obdobími mění zájem o konkrétní masa nebo uzeniny. V prosinci je to nejen vepřové maso na řízky, ale i telecí, o které je enormní zájem. Uzenáři přímo v řeznictvích Globus připravují sváteční šunky, jako je Sedlácká, šunka od kosti, anebo chlouba uzenářů Globusu – pečená vánoční šunka. Moderní udírny, které má Globus v každém řeznictví, se prakticky nezastaví. Tyto měsíce jsou také hlavní sezónou zabijačkových pochoutek, na odbyt jdou tak ve velkém prejty, jitrnice, tlačenky a jelita.

Česká vánoční tradice samozřejmě velí každoročně na Vánoce si připravit vinnou klobásu. „Nejvíce vinné klobásy sní Ústečané a Pražené.  U vinné klobásy platí pravidlo, že konzumenti jsou pomyslně rozděleni řekou Labe. Zatímco Brňané nejsou velcí konzumenti vinné klobásy, lidé z Pardubicka ji milují,“ upozornil Pavel Holeček, vedoucí patnácti řeznictví Globusu.

V obou vlastních výrobách neustále úzkostlivě dbají na hygienu. „Vždy pro nás byla na prvním místě a nyní platí, že nejen, že dodržujeme stanovená nařízení úřady, ale máme i vlastní, ještě přísnější pravidla. Potraviny vyrábíme v dokonalé čistotě, bezpečí zákazníků i našich kolegů je pro nás na prvním místě,“ shodli se Pavel Meduna a Pavel Holeček. 
Připravila Lucie Kovandová.

www.globus.cz

skinny brunette undressing strip unclothed desi bhabhi Perverted Stepdad Fucks Stepdaughter April Reid Wearing Mini Dress indian priya papa kitchen fuck in hindi


Archiv
HW 2025
festival krumlov 34