Související články
Gastro novinky na Letišti Václava Havla Praha
Rychlé občerstvení zdravě, butikové bistro.
13. 04. 2023
11. 07. 2019
Již existující sekce Czech Mixologist, Mistr kávy, Czech Teatenders, Czech Flair Team a Czech Beer Specialist doplní prozatím nepojmenovaná sekce zaměřená na servis v gastronomii.
Cílem členů sekce bude pojmenovat nešvary provázející současný servis v českých gastronomických podnicích, bojovat proti šlendriánu a pokusit se přispět ke zvýšení kvality poskytovaného servisu. „Bohužel, jeho úroveň šla v poslední době rapidně dolů. Nejčastějšími neduhy jsou ignorace základních pravidel pro servis, nevhodná komunikace s hosty či oblečení a hygiena personálu,“ uvedl prezident České barmanské asociace Aleš Svojanovský.
Plánovaná činnost sekce má zahrnout primárně vzdělávací a soutěžní aktivity, při jejichž pořádání bude CBA spolupracovat s těmi nejlepšími subjekty v oboru. Cílem je ukotvit jasné standardy obsluhy a servisu v České republice a stát se lídrem v otázce servisu v české gastronomii.
Popudem k ustanovení sekce servisu pro CBA je ukončení činnosti Asociace číšníků České republiky, o kterém na konci letošního června rozhodla valná hromada této organizace. CBA tedy přebere agendu AČČR a bude ji v profesionální rovině rozvíjet. Členové AČČR mohou do sekce servisu CBA vstoupit a budou v ní vřele uvítáni, stejně jako další zájemci z řad odborné veřejnosti.
„Věřím, že se mi ve spolupráci s Alešem Svojanovským podaří vybudovat novou funkční sekci CBA, připravit výukové materiály pro odborné školy, a hlavně přispět k navrácení prestiže oboru číšník,“ dodala předsedkyně končící AČČR Blanka Musilová.
Připravil Michael Lapčík, foto: Pixabay.
www.cbanet.cz
www.iba-world.com
Související články
Rychlé občerstvení zdravě, butikové bistro.
13. 04. 2023
Nepřehlédněte