Související články
Mezinárodní agrosalón Země živitelka
24. 08. 2018
Prezident České republiky Miloš Zeman, spolu s dalšími osobnostmi, zahájil 23. srpna 2018 na českobudějovickém výstavišti pětačtyřicátý ročník mezinárodního agrosalónu Země živitelka s podtitulem „100 let českého zemědělství“. Rybí polévku pro něj uvařil držitel nejvyššího vyznamenání Asociace kuchařů a cukrářů České republiky Kříže svatého Vavřince, vysokoškolský pedagog a špičkový odborník na gastronomii Ing. Eduard Levý. Eduard Levý je mimo jiné autorem úspěšné knihy Sladkovodní ryby, snadno a rychle – zpracování a příprava, recepty, jejíž vydání avizovalo vydání letošního novoročního vydání Časopisu pro podporu obchodu a cestovního ruchu Všudybyl.
Jeho kuchařka postihuje sladkovodní ryby, které se na území Česka loví nebo chovají. Recepty jsou sestaveny tak, aby se rybí pokrmy daly snadno připravit a všechny suroviny k nim byly lehce dostupné i v maloobchodních prodejnách obcí a malých měst. S panem Levým jsem se potkal na stánku Ryba na talíř Zařízení služeb ministerstva zemědělství. Jeho kuchařka je momentálně vyprodána, avšak už se chystá její dotisk.
www.zemezivitelka.cz
www.rybanatalir.cz
www.zsmze.cz
Nepřehlédněte
Vlakem za regionální kuchyní
Sezónní nabídky v jídelních vozech Českých drah se v letošním roce nesly ve znamení regionální kuchyně - postupně byly představeny zajímavé regiony České...
12. 12. 2017