Související články
ANNOVINO FEST Lednice
Přilákal 23. dubna do nádherného prostředí rodinného vinařství celé rodiny.
26. 04. 2022
12. 05. 2024
Kurz studené kuchyně, který se konal 6. a 7. května na naší škole pod vedením Mgr. Michaely Bednaříkové, přilákal hned deset žáků prvního ročníku oboru Kuchař-číšník.
Náplní kurzu bylo seznámit žáky
s přípravou základních výrobků studené kuchyně, jako jsou pěny, pomazánky, saláty, kanapky či chlebíčky. Obložený chlebíček patří k nejoblíbenějším pokrmům české studené kuchyně, připravuje se
z bílé veky, různých druhů uzenin, sýra, vajíček, majonézy a případně dalších surovin.
„Ale i takový chlebíček se dá připravit pokaždé úplně jinak. Například chlebíček s lilkovou tapenádou, cherry rajčaty, rukolou a olivami vypadal a chutnal báječně,“ zhodnotila připravený chlebíček Nikola Fialová.
Dále byla součástí kurzu příprava plněných vajíček, plněné zeleniny a ovoce. Celý kurz vyvrcholil přípravou plněných hermelínů, sýrových rolád a přípravou masové rolády z vykostěného kuřete.
„Příjemným zpestřením byla ochutnávka všech surovin potřebných k přípravě pokrmů. Na závěr proběhla konzumace všech připravených výrobků. Děkujeme paní učitelce za předání znalostí, dovedností a zkušeností, byl to skvěle strávený čas,“ říká Natálie Borovská.
Připravila Michaela Bednaříková.
www.sousoszn.cz
Související články
Přilákal 23. dubna do nádherného prostředí rodinného vinařství celé rodiny.
26. 04. 2022
Nepřehlédněte
Nová marketingová kampaň Letiště Praha podpoří během celého letošního roku výjezdový cestovní ruch a celou řadu zajímavých destinací v Evropě.
29. 01. 2019