Kuchaři z Přímky se zaměřili na tradiční české pokrmy
16. 03. 2021
Během distanční výuky se žákyně prvního ročníku obor Kuchař-číšník zúčastnily projektu, který byl zaměřen na typické české pokrmy. Lenka Budišová, Natálie Schusková, Nela Polášková a Simona Wirglerová ze třídy KČ1.A si zvolily tři české pokrmy, které připravily doma. Vše průběžně fotily a natáčely, a protože je třeba se připravovat na komunikaci s návštěvníky ze zahraničí, zpracovaly finální powerpointovou prezentaci i v anglickém jazyce.
„Žákyně se do tohoto projektu vrhly, jak se říká, po hlavě! Připravily tři české pokrmy, domlouvaly se, co která udělá, jak si co rozdělí. Byla radost s nimi pracovat! Lenka Budišová společně s Natálií Schuskovou připravily uzenou polévku s kroupami, Simona Wirglerová připravila plněné bramborové knedlíky s uzeným masem a dva druhy zelí. Jako poslední chod, moučník, byly zvoleny české koláče, které připravila Nela Polášková. Všechny předvedly opravdu skvělou práci a jejich nasazení a nadšení k práci bylo motivací pro mne samotnou,“ zhodnotila výkony svých svěřenců Bc. Zuzana Sedláková, učitelka odborných předmětů oboru Kuchař-číšník SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. Připravila Ludmila Karpíšková.
Množství domácích a zahraničních turistů v Praze se neustále zvyšuje a ani rok 2017 nebyl výjimkou. Loni Prahu navštívilo celých 7 650 000 osob a počet...