Každoročně se hosté Aquapalace Hotel Prague mohou těšit na nový repertoár letních koktejlů, které si vychutnají ve zdejším Barracuda baru. Letos se ale neobměnila jen koktejlová nabídka, v níž najdete osvědčenou osvěžující klasiku i kreativní mixy, které vás překvapí nevšedním gurmánským a vizuálním zážitkem. Všechny drinky na bázi chuti tequily, ginu, rumu vám zdejší zkušení barmani nyní namíchají díky novým speciálním produktům také úplně bez alkoholu. Oblíbený požitek si tak užijete s novou dávkou lehkosti.
V létě 2024 je připraveno na výběr z 10 drinků. Zkušení barmani čestlického hotelu patří mezi špičky ve svém oboru. Jen v posledních několika letech se v nápojovém lístku objevilo víc než 60 rozličných koktejlů. A jak vlastně sezónní nabídka vzniká? Reflektuje opakující se přání stálých hostů, ale zohledňuje i další aspekty, aby byla atraktivní i pro ty, kteří sem přijíždějí trávit své volno poprvé.
„Každá země má své preference, proto při výběru nápojů vždy pečlivě přihlížíme k národnostnímu složení naší klientely. Její značnou část tvoří například hosté z Německa, takže naši barmani musí sledovat trendy a dění na německé barmanské scéně. A jako rodinný hotel se samozřejmě rádi věnujeme našim nejmladším hostům. Děti jsou hravé, milují barvy, a také rády napodobují dospěláky. Není divu, že chtějí ochutnávat to, na čem si pochutnávají jejich rodiče, takže pro ně máme připravené nealkoholické ovocné drinky, které jsou atraktivně prezentované, aby i nejmenší měli svůj vlastní zážitek.Naším cílem je, aby si každý člen rodiny užil svůj pobyt v našem hotelu naplno. A jsme rádi, když k pohodě a spokojenosti celé rodiny během pobytu přispějí i letní speciality,“ uvádí Ing. Miroslav Bukva, MBA, generální ředitel Aquapalace Hotel Prague.
Některé novinky jsou dílem fantazie barmanů, další pak patří mezi klasické osvědčené a celosvětově známé koktejly. „V současnosti jsou populární lehčí, svěží drinky s menším množstvím cukru i alkoholu. Velkým globálním trendem jsou drinky zcela bez alkoholu, které jsou u našich hostů stále žádanější. Pokud bych ale měl shrnout, které míchané nápoje s alkoholem v letní sezóně vedou, byly by to ty na bázi Prosecca a Ginu,“ popisuje Robert Záruba, barman Aquapalace Hotel Prague. V hotelovém baru se během letních prázdnin připraví řádově několik tisíc míchaných nápojů. Mezi dámami je velmi oblíbený ten s názvem Pink Gin Tonic. Hosté z Německa nedají dopustit na koktejl Hugo. Barmanský tým však ze všeho nejraději připravuje tzv. „fantasy drinky“ čili míchané nápoje na přání, které jsou vyladěné dle aktuální chuti a nálady hosta. Každý fantasy drink je originál.
Recept: Koktejl Hugo podle barmana Roberta Záruby z Aquapalace Hotel Prague Ingredience: 7 dílů Prosecca 2 díly perlivé vody 4 cl likéru Hugo (pokud jej nemáte k dispozici, použijte bezový sirup) snítka máty plátek limetky
Postup: Příprava je velmi jednoduchá, ale to nejzásadnější je předem ingredience vychladit. Do sklenky přidáme likér Hugo nebo bezový sirup, perlivou vodu a Prosecco. Dozdobíme snítkou máty a plátkem limetky. Připravila Kateřina Šimková.
Česká republika zve na velkolepé oslavy. U příležitosti stého výročí vzniku Československa i ostatních zásadních milníků uplynulého století pořádá desítky...