Menu

Kavárna U Fialky jako turistický cíl

21. 08. 2024

Ve čtvrtek 15. srpna po ránu se sešli přátelé turistiky a dobré gastronomie v kavárně U fialky na horním konci Veselského náměstí, aby dalším malým krůčkem podpořili rozvoj cestovního ruchu našeho regionu. Tato skvělá provozovna se totiž stala první držitelkou tzv. turistické gastro vizitky projektu Wander Book (Turistický deník) v našem městě a okolí.

Na slavnostním uvedení vizitky nechyběla paní Kateřina Bromová, která je majitelkou a duší kavárny, město Veselí nad Lužnicí zastupovala Hana Esserová z místního Infocentra, za Klub českých turistů a Českou pohádkovou akademii byli přítomni kancléř Marcel Goetz, vicekancléř František Tylšar, ministryně pro Múzy Lucia Štefanová Šafranková

a nesmíme zapomenout na Miroslava Foltýna - dlouholetého prezidenta ATIC ČR a Lenku Goetzovou, důležitou postavu pohádkových akcí.

Hlavním cílem turistických vizitek
a projektu Wanderbook je podpořit vášeň k turistice, motivovat k cestování a usnadnit objevování nových míst s možností zaznamenat si své zážitky. Projekt představuje ucelenou a stále se rozvíjející informační síť, ve které najdete zajímavosti nejen z oblasti turistiky, ale také kultury, sportu či gastronomie.

Tyto zajímavosti jsou prezentovány na Turistických nálepkách s informacemi, které můžete sbírat na svých cestách a lepit si je do Turistického deníku. Vytvoříte si tak své originální album s razítky a poznámkami, které vám umožní vybavit si vzpomínky na každý výlet. Díky své velikosti se „deníček“ vejde do každého batohu a můžete ho mít stále s sebou. Příležitost začít máte právě nyní. Vizitka z kavárny U Fialky může být vaší první. Deník a další vizitky získáte v Infocentru a dále na všech zajímavých místech, která během svých výletů navštívíte. A na závěr ještě malá zajímavost. První dvě vizitky se dostaly ke sběratelům ještě během akce. Tu úplně první s razítkem provozovny a věnováním od paní Kateřiny Bromové má ve svém deníku paní Lenka Tylšarová z Veselí nad Lužnicí.
===FJB===

https://cs.wander-book.com
www.facebook.com/KavarnaUFialky/



Archiv