Menu

German.Local.Culture. - tematická oblast Taste

18. 06. 2022

Gastronomie v Německu se svým hostům představuje jako rozmanitá, regionální a autentická: Více než polovina zahraničních turistů by si na své cestě do Německa ráda pochutnala na typických regionálních jídlech a nápojích. Kampaň German.Local.Culture. inspiruje potenciální cestovatele do Německa v tematické oblasti „Taste“ (gastronomie) se symbiózou řemeslné zručnosti, kulinářské dokonalosti a skutečné pohostinnosti.

To se odráží také ve způsobu, s jakým se restauratéři a hoteliéři vyrovnávají s nevšedními výzvami, které přináší pandemie Covid 19: Hygienická opatření, rozšiřování venkovního stravování a posezení s dostatečnými rozestupy jsou již přirozenou součástí konceptů služeb. Německá gastronomická rozmanitost sahá od návštěv u vinařů přes prohlídky s průvodcem v jednom z více než 1 500 regionálních pivovarů až po návštěvy jedné ze zhruba 300 restaurací s michelinskou hvězdou.


Mladá gastronomie: pohostinnost a láska k řemeslu

Vášeň pro řemeslo a láska k produktům - to, co pohání mnoho mladých restauratérů a kuchařů v Německu, to jejich hosté také ochutnají. Aktuální trendy zachycují tzv. „mladí divocí - Jungen Wilden“, kteří se snaží dostat na talíř překvapivé kombinace. Regionální produkty se potkávají s mezinárodními vlivy, řemeslné zpracování s jídlem typu street food. Výsledkem je moderní místní kuchyně založená na regionálnosti, udržitelnosti, kvalitě a pohostinnosti.


Nejlepší nabídka německých vín: vyškolení someliéři

Pokud se chcete ponořit do německého vinařského světa, můžete tak učinit ve vinařstvích přímo u vinic. Mnoho vinařů vítá hosty, kteří následně mohou vidět na vlastní oči, jak se sklízejí hrozny. Vyškolení someliéři pak rádi pomohou s výběrem vhodného vína a uspořádají pro Vás ochutnávky vín nebo semináře.  

Vinařství v Německu: tradiční a nekonvenční
Vinařská kultura se v Německu udržuje již od dob Keltů a Římanů: V dnešní době se jedná o více než 11 tisíc společností ve 13 německých vinařských oblastech. Svůj úkol řeší s velkou vášní a kreativitou – příkladem může být největší vinařská oblast Rheinhessen, kde mladá generace vinařů hledá při péči o vinohrady nové cesty s udržitelnými metodami, kterou jsou ohleduplné k přírodě. A s úspěchem: Jejich vína vyrobená bez průmyslových metod pravidelně získávají vysoká mezinárodní ocenění.

Nápady na výlety a cestovatelské příběhy

Birniges z Braniborska

Oblast Havelland je známá svými zámky a zahradami, kostely a kláštery. Ve vesnici Ribbeck se dodnes (téměř) vše točí kolem hrušně. Ovoce se zde zušlechťuje na speciality, jako je Havelská voda z hruškové šťávy a vína, "Eierbirne" (vaječný likér s vůní hrušek) nebo hruškovice Williams Christ.

Lipská pochoutka Leipziger Lerchen
Když byl v Lipsku v 19. století zakázán lov jedlých pěvců, vymysleli pekaři pro sváteční hostinu vegetariánskou alternativu. Leipziger Lerche se vyrábí z křehkého těsta, mandlí, ořechů a proužků marcipánu a dodnes ho najdete pouze v Lipsku.

Glückstädter Matjes
Už to nemůže být jemnější. Ať už klasická verze s cibulovými kroužky, nakrájenými jablky a okurkami nebo nová interpretace v kari-banánové omáčce nebo s bylinkovým dipem – filety z mladého sledě jsou opravdovou pochoutkou. A ti nejjemnější pocházejí z malého města Glückstadt na Dolním Labi.
Připravil Jan Pohaněl.

www.germany.travel 
www.germany.travel/en/campaign/german-local-culture/flavour.html

skinny brunette undressing strip unclothed desi bhabhi Perverted Stepdad Fucks Stepdaughter April Reid Wearing Mini Dress indian priya papa kitchen fuck in hindi


Archiv
festival krumlov 34
food art festival