Související články
Pekaři Globusu vyrobí víc hotových těst na cukroví
Ve výrobách, pekárnách, cukrářstvích a řeznictvích Globusu probíhají přípravy na Vánoce.
08. 12. 2020
04. 02. 2024
Připravit si sushi jako od japonského mistra, dozvědět se něco o historii tohoto tradičního pokrmu, umět pracovat se surovinami a pomůckami. Nejen tyto dovednosti, ale daleko víc z tohoto umění si mohli osvojit studenti z Přímky. Poslední lednové úterý probíhal ve škole jednodenní kurz výroby sushi. Přihlásilo se na něj jedenáct žáků z různých oborů- Kuchař-číšník, Hotelový management a Cestovní ruch.
„Cílem kurzu bylo seznámit se s ingrediencemi na přípravu sushi a naučit se
s nimi pracovat. Znát jednotlivé recepty, správně uvařit a ochutit sushi rýži, připravit pět základních druhů sushi (nigiri, maki, temaki, gunkan, uramaki)
v různých obměnách. Žáci si vytvořili vlastní kousky sushi, ochutnávali a následně si je odnesli s sebou domů,“ vysvětluje instruktorka kurzu a učitelka odborných předmětů Bc. Dagmar Hudečková.
„Sushi kurz byl perfektní. Asijskou kuchyni mám ráda a chtěla jsem se naučit něco nového, co se mi bude do budoucna hodit v mém oboru Kuchař-číšník. Hlavně to ochutnávání různých druhů bylo fakt super. Určitě se přihlásím i na další kurzy, které budou ve škole,“ říká žákyně druhého ročníku Yulianna Dudynska.
Kurz sushi byl letos tím zahajovacím. Během celého školního roku nabízí škola svým studentům i veřejnosti ještě tyto následující kurzy- Barmanství, Studená kuchyně, Základní kurz pečení a Základní baristický kurz.
Pokud máte zájem o jednotlivé kurzy, veškeré informace najdete na webových stránkách školy. Budeme se na vás těšit!
Připravila Kateřina Kotoučová.
www.sousoszn.cz
Související články
Ve výrobách, pekárnách, cukrářstvích a řeznictvích Globusu probíhají přípravy na Vánoce.
08. 12. 2020
Nepřehlédněte