Související články
Zabíjačkové hody v pivováru
Jak hlásával slovutný František Ondřej Poupě: Pšenici na koláče, ječmen na pivo, oves pro koně a vepře pro člověka!
15. 02. 2019
29. 04. 2018
Novým druhým viceprezidentem České barmanské asociace se v sobotu 28. 4. 2018 stal Kamil Hégr. Rozhodlo o tom hlasování valné hromady CBA, které se uskutečnilo v brněnském domě Abzac – novém sídle asociace.
Dlouholetý člen CBA Kamil Hégr byl jediným kandidátem na funkci, proto jeho zvolení nebylo překvapením. Do kompetence druhého viceprezidenta spadá především určování strategie vzdělávacích aktivit asociace a jejich rozvíjení. „S otevřením centra vstupuje CBA do nové etapy a já chci tyto krásné prostory naplnit vzděláváním. Mým cílem je sestavit nabídku kurzů, které zde můžeme pořádat, dovést sem partnery a seznámit je s možnostmi využití centra a v neposlední řadě také propojit CBA se vzdělávacími projekty Evropské unie,“ uvedl Kamil Hégr.
Kamil Hégr pracuje jako učitel informatiky, matematiky a odborných gastronomických předmětů na hotelové škole v Jeseníku, dále působí jako zastupitel obce Česká Ves a provozuje penzion. Gastronomické zkušenosti sbíral v rakouském Retzu a na německé Rujáně. Je nositelem titulu Mistr kávy CBA za rok 2016, na druhé příčce tohoto soutěžního seriálu se umístil v letech 2015 a 2017.
Kromě valné hromady se 28. dubna v domě Abzac uskutečnilo také setkání Emeritního klubu CBA, jenž sdružuje barmanské osobnosti seniorského věku. Pozvání do Brna přijali Jaroslav Krátký, Emil Válek či Jaroslav Labounek. Emeritní barmani již dopoledne jako vůbec první hosté absolvovali komentovanou prohlídku centra, následoval přípitek v režii Karla Mayera a slavnostní oběd.
„Nemůžu najít správná slova, jimiž bych pocity z prohlídky popsal. Abzac mě dočista okouzlil,“ prohlásil člen Emeritního klubu Jozef Augustín, který se v průběhu stavby centra zúčastnil jedné z dobrovolnických pracovních brigád.
Oficiální Grand opening centra je naplánován na pátek 25. května. V jeho programu nahrazujícím letošní konferenci si zasoutěží barmani partnerských barů CBA, hosty například čeká i řada přednášek v podání špičkových českých barmanů působících v zahraničí.
Připravil Michael Lapčík.
www.cbanet.cz
Související články
Jak hlásával slovutný František Ondřej Poupě: Pšenici na koláče, ječmen na pivo, oves pro koně a vepře pro člověka!
15. 02. 2019
Nepřehlédněte