Menu

Carving v Hradci s vítězkou olympiády Terezou Buchtovou a novými talenty

07. 05. 2024

Soutěž GASTRO HRADEC CULINARY CUP měla nový název
i nové místo konání. Carvingová část měla už tradiční podnázev „Gastro Hradec Carving Cup“ a opět se ukázalo, že dekorace ze zeleniny a ovoce jsou oblíbenou disciplínou. Po loňské premiéře nové sprinterské live kategorie celkový počet účastníků šplhal k téměř šedesáti. Možná některé inspiroval úspěch Terezy Buchtové v Německu, kde se stala absolutní vítězkou v live carvingu spolu s thajwanským řezbářem. Ale
i v Hradci musela zabojovat a řezat naplno. Svedla zde souboj o celkové prvenství s polským vítězem Czech Carving Cupu Radoslawem Skowroňskim. Každý z nich vyhrál jednu kategorii, ale v součtu to lépe vyšlo pro naši řezbářku. V Hradci úspěšně soutěžily v kat. začátečníků dvě litevské studentky. Přestože se carvingu věnují relativně krátce, výrazně zasáhly do pořadí dvou kat., když obsadily medailové pozice.


V hlavních kategoriích u kompozic prvenství získal Radoslaw Skowroňski, druhá byla Tereza Buchtová a třetí bronzová
z olympiády Pavlína Svobodová z ISŠ ze Slavkova u Brna. V live řezání se prohodilo pořadí na 1. a 2. místě, bronz brala Iveta Kališová z SOŠ a SOU Polička.

U začátečníků v live řezání na 90 min byla v zadání kompozice pěti růží. Celkové zlato získala Hana Hošková z SOŠ a SOU Vlašim, druhou příčku úplný nováček Veronika Slámová z ISŠ Slavkov u Brna a třetí pozici obsadila Markéta Kmošková z SOŠ a SOU Polička. U začátečnických kompozic jen o kousek zvítězila studentka z OA a SOŠ Choceň Simona Skalická. Na 2. a 3. byla litevská děvčata Lea Mistinaite a Kamile Uzakova.

Ve sprintu pro začátečníky (30 min 1 ks ovoce) řezal asi největší počet mladých řezbářů. Pořadí bylo skoro stejné jako u předchozí kategorie. Jen Lea a Kamile si prohodily pozice. Do zlatého pásma se zde vešla také Veronika Slámová.

Nových tváří bylo na soutěži hodně a dává to tak naději, že v budoucnu se nemusíme bát o zástupce na světových kláních, jako jsou Světová kuchařská olympiáda nebo Culinary World cup v Lucembursku. Je ale jen na nich, jak svůj talent budou rozvíjet. Naše soutěže v tom mohou pomoci a motivovat. Zároveň je férové si přiznat, že před 10–15 lety byly kompozice v hlavních kategoriích větší. Bohužel vše je limitováno časem, a proto mnozí řezbáři často volí live carving. 

V komisi byli velmi zkušení řezbáři Eliška Hortová, Marie Paprstkářová, Radek Vrána
a komisařka WACS Vita Brūzgienė z Litvy. Pořadatelem soutěže byla východočeská pobočka Asociace kuchařů
a cukrářů České republiky, u carvingové části byla garantem firma Czech Carving Studio a Czech-Slovak Carving Team. Carvingové aktivity a tým tradičně podporují ČEROZFRUCHT s.r.o. a GastroJobs.cz.
Připravil Luděk Procházka.

https://gastrohradec.cz/
www.carving-studio.eu

skinny brunette undressing strip unclothed desi bhabhi Perverted Stepdad Fucks Stepdaughter April Reid Wearing Mini Dress indian priya papa kitchen fuck in hindi


Archiv
festival krumlov 34
czech semicon
food art festival